piwoszka potrzebuje pomocy...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23984

Marusia napisał(a)
    Sekcja Poznań w ogóle się opier....hm, spotkaniowo, cały czas daleko jej do czołówki imprezowiczów forumowych - chyba zaproponuję Artowi, żeby zrobił jakiś konkurs na częstotliwość spotkań, ale to może być uznane za działalność wbrew ustawie o wychowaniu w trzeźwości Wrocław to i tak już jest mocno przepity
    postaram się osobiśce zająć tą sprawą.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Czy picie do lustra też będzie się liczyło? Jakby nie patrzeć, będzie to spotkanie z Forumowiczem

Comment

• cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

a czy mobilność miastowo-spotkaniowa i szerokie spektrum spotkanych Forumowiczów (Mięczaki, Twardziele i spółka) będzie się liczyła?
        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10864

cyborg_marcel napisał(a)
          a czy mobilność miastowo-spotkaniowa i szerokie spektrum spotkanych Forumowiczów (Mięczaki, Twardziele i spółka) będzie się liczyła?
          Niestety nie! Do czasu gdy nie przyjedziesz do Trójmiasta na nasze spotkanie !
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• annewit
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.11
            • 85

Myślę,że butelka tłoczona to dobry pomysł,teraz tłoczenia to rzadkość,a kiedyś to był standard,to może przejsć tym bardziej,że mój temat to język formy"przeniesienie-pastisz"myślę też o etykiecie,już wiem,że nie wymyślę nic pojechanego jeśli chodzi o formę,więc skupię się na detalach.A jak myślicie może zacząć produkować zakręcane butelki,jak u naszych zachodnich sąsiadów,a nie kapslowane?

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

cyborg_marcel napisał(a)
              Myślę raczej o konkurencji między regionami, a nie poszczególnymi forumowiczami
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• cyborg_marcel
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 3467

to się nazywa szantaż emocjonalny! proponuję w takim razie zorganizować sekcję trójmiejską w dziale Spotkania Forumowiczów, a ja przetworzę tę propozycję i jak mój procesor wygeneruje raport, to dam znać

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• cyborg_marcel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 3467

no cóż, Marusiu, w takim razie nie ma sensu organizować konkursu - sekcja wrocławska wygrywa

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

annewit napisał(a)
                    A jak myślicie może zacząć produkować zakręcane butelki,jak u naszych zachodnich sąsiadów,a nie kapslowane?
                    To już prędzej butelka z otwieraczem w dnie - który to browar zagraniczny takie robi, nie pamiętam?

Jakoś takie piwo "zakręcane" kojarzy mi się z piwem w PETcie

www.wrowar.com.pl

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

annewit napisał(a)
                      A jak myślicie może zacząć produkować zakręcane butelki,jak u naszych zachodnich sąsiadów,a nie kapslowane?
                      Nie.
                      Nie sądzę, żeby był to dobry pomysł. Choć takiemu np. mojemu bratu, który cieszy się, że wypił na raz 8 piw, a wszystkie to było Tyskie, mógłby się spodobać. Poza tym, takie butelki w Polsce już się robi.

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Marusia napisał(a)
                        (...)Wrocław to i tak już jest mocno przepity
                        E tam, nie jest tak źle, w temacie o wrocławskich spotkaniach nadziałam się na taki oto tekst :
                        jerzy napisał(a)
                        Doczłapię - wysuszony bardzo jestem.

Comment

• abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10864

cyborg_marcel napisał(a)
                          (...)proponuję w takim razie zorganizować sekcję trójmiejską w dziale Spotkania Forumowiczów(...)

Ależ takowa jest! Spotykamy sie co tydzień przy dobrym piwku (najczęściej jest to lany Amberek a sporadycznie Gościszewo).
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Marusia
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Małażonka napisał(a)
                            E tam, nie jest tak źle, w temacie o wrocławskich spotkaniach nadziałam się na taki oto tekst :
                            No ale Jerzy był na miesięcznym odwyku i po prostu jeszcze nie doszedł do siebie

www.wrowar.com.pl

Comment

• slavoy
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

Marusia napisał(a)
                              To już prędzej butelka z otwieraczem w dnie - który to browar zagraniczny takie robi, nie pamiętam?
                              Erdninger Champ ma w dnie odkręcacz do swego odkrecanego kapsla. Kapsel jest jednak jedynie odkręcelny. Odkręcalno-zakręcalne butelki ("ptysiówki") na piwo o pojemności 1-go litra są mocno popularne w Hiszpanii i Portugalii. Moim zdaniem jest to jednak mało estetyczna koncepcja. Jeśli chodzi o kapslowaną butelkę o pojemności 0,5, to zdecydowanymi faworytami są butelki NRW i model uzywany przez Ś.P. Królewskie, Kujawiaka i Szczecin. Jeśli mowa o butelce 0,33, to jest dla mnie tylko jeden możliwy format - ręczne granaty przeciwpancerne używane przez browar w Zwierzyńcu. Te butelki są idealne. Zarówno wygodnie się z nich nalewa, jak i pije bezpośrednio z nich, podczas picia piwo nie wygazowuje się tak szybko. Do tego łatwo się je myje i są prostu niesamowicie urodziwe
                              Jednak droga Annewit, wolałbym abyś nie wykonywała swojego zadania. Naprawdę OSTATNIĄ rzeczą potrzebną na krajowym rynku piwa jest kolejny model butelki. I tak już są wystarczające problemy z ich zwracaniem. Skąd ta mania na polskim rynku, że prawie każdy browar chce mieć swój model flaszki?
                              Dick Laurent is dead.

Comment

• annewit
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.11
                                • 85

Spokojnie,projekt muszę zrobić,ale na zaliczenie,z pewnością na rynek nie wyjdzie więc bez obaw.Pomyślałam o tych zakręcanych butelkach bo kiedys piłam właśnie hiszpańskie piwo San Miguel i było zakręcane,w pierwszej chwili coś wydało mi się nie tak z tym piwem,a wystarczyło tylko przekręcić...

Comment

Przetwarzanie...
                                X