A co do butelek, to ja bym chciał, by w Polsce browary nalewały piwo do butelek z zamknięciem patentowym. Skoro w Niemczech mogą, w Belgii mogą, w Holandii też ... to niby dlaczego w Polsce nie?
tak to jest, jak człowiek, przepraszam - cyborg na 2 klawiaturach w 3 językach pisze, usiłuje wyłonić zwycięzcę konkursu, a tu jeszcze o butelkach piwnych i ich zawartościach myśli... eh! mackami przebieram szybciej aniżeli impuls przebiegnie po moich obwodach scalonych, przepraszam!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
arcy napisał(a) Skoro mamy trzymać się tematu.
W naszych warunkach najlepiej przyjmują się butelki ...
Coby trzymać się tematu, tfu chciałem powiedzieć trzymać się butelki, to proponuję połączenie kufla z butelką.
Wykorzystać 0.33l buteleczkę o nieco pękatym kształcie i dopalić do niej szklany uchwyt. Wtedy każdy będzie mógł sobie trzymać, za co mu się będzie podobać.
Lubo buteleczkę z uchwytem w środku, ale ten uchwyt musiałby być nieco grubszy, żeby palce tam weszły.
Ogólnie buteleczki te powinny być raczej krótkie (właśnie takie bączki), żeby łatwo było z nich pić
Aby nie być gołosłownym dodaję obrazik (tandetny, ale zawsze)
Hmm ładne obrazkiRobiłeś w autoCadzie?Pewnie dobrzeby się je trzymało,ale podejrzewam,że widząc taki kształt łatwo możnaby pomylić tę butelkę z cloroxem,albo innym detregentem,na pierwszy rzut oka właśnie tak mi się skojarzyły,piwo jest w pewnych ramach wolałabym nie wykraczać poza nie,aż tak dalekoAle wcale nie jest powiedziane,że kidyś twój projekt nie wejdzie w użycie i będzie za trzy stulecia kanonem butelki do piwa
Ja,jak trzymam za szyjkę,to palec wskazujący i mały mam z jednej strony,a te pomiędzy z drugiej strony,to mój ulubiony sposób.Z tłoczeniem butelki do dłoni próbowałam,ale nie przeszło
Ja mogłabym tę myśl rozwijać i drążyć,ale z profesorkiem nie wygrasz,jak mówi,że nie to nie ma wyjścia!
Ale koleś siedzi w tym już długo i fajne rzeczy ma w pracowni więc ufam mu,że wymyślę coś fajnego...miejmy taką nadzieję
annewit !
Chcesz zrobić butelkę funkcjonalną dla browarów i konsumentów, a może butelkę typu "perpetum mobile" ?
Bo mnie w Polsce denerwuje to, iż trudno butelki nawet wymienić na pełne, co browar to inna "flaszka" ! Zaś kaucja waha się od 10 gr. do 50 gr. - skandal !
Więc ja proponuję zrób coś w rodzaju butelki 0,5l ( seria limitowana www.zywiec.com.pl ) - dobry chwyt, oraz typu BUGEL ( zwana też "oranżadówką" www.heineken.sk ) - funkcjonalność.
Jeżeli chodzi o poj. 0.33l i 0.25l to pomyśl nad modyfikacją t.zw. "bączka" - patrz Browar Namysłów.
Większe pojemności mogą wzorować się na butelce 0,5l.
Więc ja proponuję zrób coś w rodzaju butelki 0,5l ( seria limitowana www.zywiec.com.pl ) - dobry chwyt, oraz typu BUGEL ( zwana też "oranżadówką" www.heineken.sk ) - funkcjonalność.
Dzięki za podpowiedź wchodziłam na te stronki.Jutro mam korektę,w sprawie tej butelki i masę propzycji,mam nadzieję,że choć nad jedną będę już mogła się skupić dokładniej!Trzymajcie kciuki
Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-01, 21:09.
Comment