piwoszka potrzebuje pomocy...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

cyborg_marcel napisał(a)
    czguż
    Może to czkawka?

A co do butelek, to ja bym chciał, by w Polsce browary nalewały piwo do butelek z zamknięciem patentowym. Skoro w Niemczech mogą, w Belgii mogą, w Holandii też ... to niby dlaczego w Polsce nie?

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Małe (0,33 l) Lechy, Tyskie itp. też są odkręcalne. Tyle, że z powrotem nie zakecisz.

Ale i tak odgłos otwieranej butelki jest najprzyjemniejszy przy odskakującym kapslu.

Z małych butelek to lubię bączki (Noteckie, ciemna Fortuna, Namysłów w Żabkach). Jakoś dobrze w dłoni leżą.
      Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2004-11-30, 13:47.

Comment

• cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

breslauer napisał(a)
        Może to czkawka?
        tak to jest, jak człowiek, przepraszam - cyborg na 2 klawiaturach w 3 językach pisze, usiłuje wyłonić zwycięzcę konkursu, a tu jeszcze o butelkach piwnych i ich zawartościach myśli... eh! mackami przebieram szybciej aniżeli impuls przebiegnie po moich obwodach scalonych, przepraszam!
        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• kalifat
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.10
          • 1168

arcy napisał(a)
          Skoro mamy trzymać się tematu.
          W naszych warunkach najlepiej przyjmują się butelki ...
          Coby trzymać się tematu, tfu chciałem powiedzieć trzymać się butelki, to proponuję połączenie kufla z butelką.
          Wykorzystać 0.33l buteleczkę o nieco pękatym kształcie i dopalić do niej szklany uchwyt. Wtedy każdy będzie mógł sobie trzymać, za co mu się będzie podobać.
          Lubo buteleczkę z uchwytem w środku, ale ten uchwyt musiałby być nieco grubszy, żeby palce tam weszły.
          Ogólnie buteleczki te powinny być raczej krótkie (właśnie takie bączki), żeby łatwo było z nich pić

Aby nie być gołosłownym dodaję obrazik (tandetny, ale zawsze)
          Attached Files
          bla bla bla

Comment

• annewit
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.11
            • 85

Hmm ładne obrazkiRobiłeś w autoCadzie?Pewnie dobrzeby się je trzymało,ale podejrzewam,że widząc taki kształt łatwo możnaby pomylić tę butelkę z cloroxem,albo innym detregentem,na pierwszy rzut oka właśnie tak mi się skojarzyły,piwo jest w pewnych ramach wolałabym nie wykraczać poza nie,aż tak dalekoAle wcale nie jest powiedziane,że kidyś twój projekt nie wejdzie w użycie i będzie za trzy stulecia kanonem butelki do piwa

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23991

spoko, Cloroxu nie ładują w szklane butle.

może butla w wytłoczonym profilem dłoni by świetnie leżała w... dłoni.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• RAMONEZ
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.11
                • 11

....ale niech wytloczenie bedzie na szyjce....

Comment

• annewit
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.11
                  • 85

Ja,jak trzymam za szyjkę,to palec wskazujący i mały mam z jednej strony,a te pomiędzy z drugiej strony,to mój ulubiony sposób.Z tłoczeniem butelki do dłoni próbowałam,ale nie przeszło

Comment

• kalifat
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.10
                    • 1168

Dlaczego od razu tak niechętnie.
                    Trzeba znaleźć wzorcową dłoń (oczywiście wg. PN), a kto nie potrafi z tego pić to niech się za piwo nie bierze.
                    bla bla bla

Comment

• annewit
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.11
                      • 85

Ja mogłabym tę myśl rozwijać i drążyć,ale z profesorkiem nie wygrasz,jak mówi,że nie to nie ma wyjścia!
                      Ale koleś siedzi w tym już długo i fajne rzeczy ma w pracowni więc ufam mu,że wymyślę coś fajnego...miejmy taką nadzieję

Comment

• annewit
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.11
                        • 85

Hej,hej cicho się jakoś zrobiło

Comment

• cyborg_marcel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 3467

a czy pan profesor pije piwo z butelki? (bo chyba musimy zacząć od tego, czy jest birofilem, czy nie...)
                          Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• kalifat
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.10
                            • 1168

annewit napisał(a)
                            ... siedzi w tym już długo i fajne rzeczy ma w pracowni ...
                            A może dałoby się jakąś fotkę zamieścić z tej Jego fajnej pracowni
                            bla bla bla

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

annewit !
                              Chcesz zrobić butelkę funkcjonalną dla browarów i konsumentów, a może butelkę typu "perpetum mobile" ?
                              Bo mnie w Polsce denerwuje to, iż trudno butelki nawet wymienić na pełne, co browar to inna "flaszka" ! Zaś kaucja waha się od 10 gr. do 50 gr. - skandal !
                              Więc ja proponuję zrób coś w rodzaju butelki 0,5l ( seria limitowana www.zywiec.com.pl ) - dobry chwyt, oraz typu BUGEL ( zwana też "oranżadówką" www.heineken.sk ) - funkcjonalność.
                              Jeżeli chodzi o poj. 0.33l i 0.25l to pomyśl nad modyfikacją t.zw. "bączka" - patrz Browar Namysłów.
                              Większe pojemności mogą wzorować się na butelce 0,5l.

Comment

• annewit
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.11
                                • 85

Więc ja proponuję zrób coś w rodzaju butelki 0,5l ( seria limitowana www.zywiec.com.pl ) - dobry chwyt, oraz typu BUGEL ( zwana też "oranżadówką" www.heineken.sk ) - funkcjonalność.
                                Dzięki za podpowiedź wchodziłam na te stronki.Jutro mam korektę,w sprawie tej butelki i masę propzycji,mam nadzieję,że choć nad jedną będę już mogła się skupić dokładniej!Trzymajcie kciuki
                                Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-01, 21:09.

Comment

Przetwarzanie...
                                X