Wielu z Was znam z giełd, bo już od dawna na nie jeżdżę, ale dopiero teraz dowiedziałem się o wynalazku jakim jest komputer. Stawiam piwo na najbliższej giełdzie (na której będę) temu kto mnie zdemaskuje.
Gregorian napisał(a) Wielu z Was znam z giełd, bo już od dawna na nie jeżdżę, ale dopiero teraz dowiedziałem się o wynalazku jakim jest komputer. Stawiam piwo na najbliższej giełdzie (na której będę) temu kto mnie zdemaskuje.
Małażonka ma piwo-twa bystrość mnie zdemaskowała.Zbieram kapsle cały świat ze szczególnym uwzględnieniem Polski-butelki przedwojenne-szkło głównie polskie-podstawki polskie przy okazji jak mi jakaś wpadnie-ostatnio zarajcowały mnie tace browarniane te trochę starsze.
Gregorian napisał(a) Małażonka ma piwo-twa bystrość mnie zdemaskowała.(...)
Bardzo się cieszę , ale zadanie nie było zbyt trudne. Z Józefowa na giełdy przyjeżdżacie Wy, Milimetr i Ciepły. P-Oset i Milimetr już są zarejestrowani na forum, Maciek do Gregoriana zupełnie nie pasuje, a Ty jak najbardziej. Duża bystrość nie była konieczna
Witaj Bracie! Niestety nie mogłem brać udziału w konkursie, bo uczestniczyłem w twoich tu narodzinach (konkretnie to gapiłem się przez ramię i podpowiadałem co gdzie i jak).
Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.
Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...
Mam nadzieję, że nie dubluję tematu, przejrzałem dział i chyba nikt o tym jeszcze nie pisał. Problem jest taki: w wielu książkach i na stronach dotyczących piwowarstwa polskiego autorzy powołują się na kronikę Thietmara, w której miał on nazwać Bolesława Chrobrego piwoszem. Niektórzy...
Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...
Comment