Heya

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
    Witam i ja. I tak sobie myślę co by namówić może moją połowicę na wstąpienie w nasze grono
    Namów, namów a my ją serdecznie powitamy
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      ? [Brokreacja], Venus de Bamberg
      darekd
      Rauchbock

Ekstr. 16%
      Alk. 6,4%

Aromat - tony wędzonego słodu dominują (nie piszę czy oscypek czy kiełbasa, bo wiadomo że słód nie jest wędzony produktami spożywczymi, a odgadnięcie jakie drewno zostało użyte do wędzenia słodu jest poza moimi możliwościami,...
      2022-12-10, 02:24
    • dadek
      Słowenia, Ljubljana, Cesta 24. junja 25, Pivovarna Loo-Blah-Nah
      dadek
      Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
      Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...
      2021-04-05, 20:06
    • concerto
      Czechy, Praha, Přemyslovská 35, Černá svině
      concerto
      Ciekawe: knajpa bierze nazwę od konkretnego piwa. Chyba zdecydowała chwytliwa otoczka i logotyp.

Powiązane właścicielsko z U Vodoucha i resztą. Piwa jak w pozostałych lokalach z tej stajni.
      2020-02-25, 20:39
    • Blackbeard
      Indipendente Elav, Dark Metal
      Blackbeard
      Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 8 %.
      Imperial Stout

Kolor: Bardzo ciemny brąz, widoczne lekkie zmętnienie.
      Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Niewielki kożuch powoli się redukuje, tworząc przy tym piękne kształty na tafli.
      Zapach: Intensywny, prym...
      2019-11-27, 19:29
    • dadek
      Žíznivý dromedár, Witbier
      dadek
      I kolejne nowe dla mnie piwo od wielbłąda. Ekstrakt 12°, alkohol 4,9%.
      Żółciutkie jak kurczaczek na Wielkanoc (no może z tych ciut bledszych), mocno mętne.
      Piana wysoka na około 3 cm, gęsta, drobniuteńkie oczka, jednak długo się nie utrzymała. Został cieniutki kożuszek...
      2019-08-27, 00:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...