Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
A możesz mi wytłumaczyć w sposób logiczny, czemu piwo z Lwówka (niepasteryzowane) ma pół roczną ważność do spożycia??
Mankamentem Piw Niepasteryzowanych jest właśnie krótki okres przydatności do spożycia!!!Okres ważności 6 miesięcy i tak jest spory jak na piwo które nie zostało poddane procoesowi pasteryzacji.
Mankamentem Piw Niepasteryzowanych jest właśnie krótki okres przydatności do spożycia!!!Okres ważności 6 miesięcy i tak jest spory jak na piwo które nie zostało poddane procoesowi pasteryzacji.
No właśnie, czyli tak zwanie sam sobie odpowiedziałeś jak jest z tym piwem. Pamiętaj nie zawsze trzeba wierzyć temu co jest napisane m.in. na etykietach!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
No właśnie, czyli tak zwanie sam sobie odpowiedziałeś jak jest z tym piwem. Pamiętaj nie zawsze trzeba wierzyć temu co jest napisane m.in. na etykietach!
Zgadzam sie że nie zawsze trzeba wierzyć temu co jest napisane na etykietach.Co do Książęcego nadal podtrzymuje iż jest ono niepasteryzowane.Zdaje sie w tym przypadku na opinnie mojego Ś.P wója starego ślązaka który mógł sie poszczycić ponad 45 letnim stażem w degustacji piwa.Zawsze gdy go odwiedzałem powtarzał iż jest to jedno z nielicznych już piw niepasteryzowanych poczym przechodzilismy do jego konsumpcji.A znał sie na piwie jak mało kto!!!
Comment