Witam, będzie nas więcej "świętych" w ten sposób, a jeśli chodzi o zasługi Arta dla mojej tu bytności:
bezpośrednio- nie, pośrednio- tak, bo istnieje browar.biz
Ja nie twierdzę, że zrobiłeś to złosliwie, tylko z wrodzonej nieczułosci na niuanse Widocznie nie wiesz, że kobiety są czułe na punkcie swojej kobiecości, a okreslenie "babcia", hm... ja już i tak wystarczająco cierpię, że mnie ciotka niektórzy nazywają
No to napisałem, że było to z mojej strony niefortunne.
A niuasne raczej wyczuwam.
I wiem, że kobiety są czułe na punkcie swojej kobiecości.
Tyle, że nie lubię za bardzo, jak ktoś nie podaje swojej daty urodzin, a ja mam się domyślać z kim jak konkretnie rozmawiam, czy dyskutuję. Bo jednak inaczej zwracam się do osoby, która jest mniej więcej w moim wieku, a inaczej do osoby, która jest z innego pokolenia. O to, i tylko o to mi chodziło. Czy to aż takie dziwne?
Oj, Hannibal... Z Ahumbą chyba jesteś na 'ty', a przecież jest on z zupełnie innego pokolenia.
Rozmawia się takim tonem, jakim ktoś rozmawia z tobą. Przynajmniej w internecie.
Ponieważ Ahumbę znam osobiście i nie ma on nic przeciwko temu, żeby się do niego tak zwracał. Ale jednak są tacy, którzy życzą sobie specjalnego do nich zwracania.
Ja tam mogę zwracać się do wszystkich, tak jak w stosunku do moich rówieścików. Tyle, że nauczony jestem odpowiedniego szacunku dla starszych. I stąd to pytanie o datę urodzenia.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
Bo jednak inaczej zwracam się do osoby, która jest mniej więcej w moim wieku, a inaczej do osoby, która jest z innego pokolenia. O to, i tylko o to mi chodziło. Czy to aż takie dziwne?
No właśnie i między innymi dlatego niektórzy nie podają swojej daty urodzenia - żeby uniknąć innego traktowania. Czy to takie dziwne?
To teraz ujawniam prawdziwe powody mojej rzekomej "impertynencji":
Chciałem sprawdzić Garfunkela, czy jej naprawdę zależy na browar.biz, czy tylko jest tu przelotnie.
Ale teraz mogę spokojnie powiedzieć, że egzamin został zdany.
Comment