czy słodownia to to samo co syropiarnia?? bo wydaje mi sie, ze tak ale nie jestem pewien w 100% pomóżcie y0 pozdrawiam
pytanie mam:D
Collapse
X
-
Czy syropiarnia to coś jakby wytwórnia ekstraktów słodowych? Jeśli tak, to chyba nie. Na zdrowy rozum, słodownia byłaby podzbiorem syropiarni. Ale głowy nie dam.
Poza tym, chyba trafiłeś nie w ten dział co trza i musisz błagać admina o przebaczenie.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Related Topics
Collapse
-
-
Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
-
Channel: Czechy
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
-
-
Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment