pytanie mam:D

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tommy_D
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.03
    • 8

pytanie mam:D

czy słodownia to to samo co syropiarnia?? bo wydaje mi sie, ze tak ale nie jestem pewien w 100% pomóżcie y0 pozdrawiam
  • Tomasz_FK
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.10
    • 221

Czy syropiarnia to coś jakby wytwórnia ekstraktów słodowych? Jeśli tak, to chyba nie. Na zdrowy rozum, słodownia byłaby podzbiorem syropiarni. Ale głowy nie dam.

Poza tym, chyba trafiłeś nie w ten dział co trza i musisz błagać admina o przebaczenie.
    Tomasz
    "Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.

Comment

• Tommy_D
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.03
      • 8

dzieki za odpowiedz. a i adminie wybacz haha pozdrawiam

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
        Artezan (Błonie), Rozum i Godność Człowieka
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2020-08-24, 08:55
      • dadek
        Choceň, Pernerova 95, Choceňský pivovar Splávek
        dadek
        Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
        2022-09-11, 20:58
      • dadek
        Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
        dadek
        Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
        2023-12-08, 01:06
      • dadek
        Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
        dadek
        Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
        2023-11-17, 00:48
      • dadek
        Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
        dadek
        Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
        2023-05-16, 00:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...