Jestem studentem 3 roku Ekonomii.Dostałem temat pracy licencjackiej Chmiel jako surowiec do produkcji piwa.Mam pare materiałow z uczelni ale to jest mało na dokończenie pracy.Czy moglibyście przesłać mi materiały na temat chmielu.Głownie chodzi mi o TENDENCJE ROZWOJU PRODUKCJI PIWA W POLSCE I NA ŚWIECIE.Byłbym wdzieczny za pomoc!
Cześć
Collapse
X
-
-
Witaj Lukasziwo
Napisz gdzie studiujesz, skąd pochodzisz i ... dlaczego taki temat sobie wybrałeś. Bo akurat temat "Chmiel jako surowiec do produkcji piwa" w kontekście ekonomicznym może być postrzegany w rózny sposób (np. "koszty produkcji chmielu na Wyżynie Lubelskiej w roku 1998") . W końcu chmiel nie pojawia się w browarze znikąd, jak również należy zdać sobie sprawę z następującej treści (np. Konkurs LXXIV - chmiel w różnej postaci).
W końcu najistotniejsze.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LukasziwoMam pare materiałow z uczelni ale to jest mało na dokończenie pracy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LukasziwoGłownie chodzi mi o TENDENCJE ROZWOJU PRODUKCJI PIWA W POLSCE I NA ŚWIECIEbla bla blaComment
Related Topics
Collapse
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%
Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....-
-
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii
Aromat -...-
-
-
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Są jeszcze parametry i skład:
Ekstr. 15%
Alk.6,2%
w składzie...-
-
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 - Loading...
- Koniec listy.
Comment