Serdecznie witam po dłuższej nieobecności spowodowanej brakiem dostępu do internetu. Jak się okazuje tyle się mówi o dostępności internetu, a człowiek wyprowadzi się 20km za Poznań i szukaj wiatru w polu. W końcu się udało, co prawda nie za szybki ale zawsze. Mimo wszystko nie próżnowałem i udało mi się nazwać ulice przy których obecnie mieszkam nazwami związanymi z piwem a mianowicie powstały ul. Pszeniczna, ul. Jęczmienna, ul. Karmelowa. No to dla wszystkich duże jasne
Witam po dłuższej nieobecności.
Collapse
X
-
Witam po dłuższej nieobecności.
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RegentSerdecznie witam po dłuższej nieobecności spowodowanej brakiem dostępu do internetu. Jak się okazuje tyle się mówi o dostępności internetu, a człowiek wyprowadzi się 20km za Poznań i szukaj wiatru w polu. W końcu się udało, co prawda nie za szybki ale zawsze. Mimo wszystko nie próżnowałem i udało mi się nazwać ulice przy których obecnie mieszkam nazwami związanymi z piwem a mianowicie powstały ul. Pszeniczna, ul. Jęczmienna, ul. Karmelowa. No to dla wszystkich duże jasne- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Witam ponownie i ja"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Co do nazwy ulic, to w gminie Kórnik odrzucono mi propozycję nazwy m.in. ul. Chmielowa - chyba zbyt agresywne brzmienie - ale i tak jestem zadowolony jako że lubię ciemne piwa to mieszkam przy Karmelowej.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Odbiegając trochę od głównego wątku też się pochwalę, że przez pierwsze 4 lata mojego życia mieszkałem przy ulicy Piwnej (nazwa od najstarszej knajpy w mieście, która niestety w rok po mojej wyprowadzce spłonęła).Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
No i niestety z żalem zawiadamiam, że nie ma już ulicy Pszenicznej. Otóż uchwałą nr XLV/484/2005 Rady Miejskiej w Kórniku zmieniono nazwę ulicy na Leśna Polana. Najwyraźniej ktoś z właścicieli nowo wybudowanych domów poczuł się urażony mieszkaniem przy tak plebejskiej z nazwy ul. Pszenicznej. Szkoda, że tak się stało, teraz drżę czy komuś innemu nie odbije i nie zmienią nazw pozostałych dwóch ulic.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
Comment