weissbier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kułak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.07
    • 1

    #1

    weissbier

    Witojcie!Ruszam z gastronomią i wiem,że miałbym spora klientelę na piwo pszeniczne.Niestety ceny bawarskich wyrobów pszenicznych sa zaporowe i zupełnie niezrozumiałe.Jeśli piwa importowane z Niemiec typu lager lub pils są niewiele droższe od naszych to pszeniczne są w najepszym razie dwa razy droższe przy całkowitym braku konkurencji polskich wyrobów.Jednocześnie piwa te w Niemczech są na tym samym poziomie cenowym co pilsy czy lagery.Kto mi to wytłumaczy?
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #2
    Witaj

    Ja Ci poradzę coś innego - zainteresuj się Obołoniem - www.obolon.pl

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #3
      Witaj,Twoje Uzupełnij profil.
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #4
        Witaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.

        Comment

        • arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
          Witaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.
          Żeby było zabawniej, przedstawicielstwo Obołonia na Polskę znajduje się w Poznaniu

          Comment

          • peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

            #6
            Witaj na forum! Nie zmuszaj nas do domysłów skąd jesteś i gdzie ten Twój lokal będzie. Wypełnij profil
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

            Comment

            • cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

              #7
              Witaj na Forum tajemniczy gastronomie.
              Twoje
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

              Comment

              • centon
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2004.03
                • 575

                #8
                Witaj
                Napisz co.ś o sobie Zeby brać forumowa wiedziała gdzie może się udać w celu spożycia
                Twoje zdrówko
                Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.


                https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  Koledzy zapomnieli o REGINIE - wprawdzie filtrowane, ale to wszak POLSKIE PIWO PSZENICZNE
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10795

                    #10
                    witam i gratuluje pomysłu z laniem pszeniczniaka
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

                      #11
                      Dopiero teraz zauważyłem, że kolega gastronom napisał "witojcie", a więc zapewne Ślązak. W takim razie chyba Nachod będzie najlepszy.

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • darekd
                        Hösl Mitterteich, Dunkles Weissbier Resi
                        darekd
                        Ciemna pszenica z bawarskiego Górnego Palatynatu.

                        5,1% alk.

                        https://www.hoeslbraeu.de/portfolio/...les-weissbier/

                        Aromat - kwaskowe owoce, troszkę palonego słodu, lekki banan
                        Piana - średnia, umiarkowanie trwała ze strzępkami kożuszka...
                        2021-09-15, 22:47
                      • Javox
                        Feldschlößchen, Stephans Bräu Hefe-Weißbier
                        Javox
                        Ekstrakt 12.4*, alko 5.4%

                        Piana - sporo na starcie potem pełna warstewka.
                        Lacing - dość efektowne.
                        Gaz - średni.
                        Barwa - zamglony, nieco blady jaśniejszy pomarańczowy.
                        Aromat - banan, guma balonowa.
                        Smak - nieco cierpki banan, guma balonowa, lekko cynamon,...
                        2023-11-23, 18:00
                      • Javox
                        Mauritius Zwickau, Hopfe Weissbier
                        Javox
                        Pszenica na Biedronke z alko 4.9%

                        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                        Lacing - trochę było.
                        Gaz - średni.
                        Barwa - zamglony, jasno pomarańczowy.
                        Aromat - banan i drożdże.
                        Smak - słodkawe, skóra (wewnętrzna) od banana, mini goryczka....
                        2023-08-09, 13:43
                      • e-prezes
                        Ursus, Azuga Nefiltrată Weissbier
                        e-prezes
                        Nazwa Azuga nawiązuje do dawnej marki (browaru w Azudze), którą pośrednio SABMiller kupił rękami miejscowego molocha - Ursusa w 2009 roku i zamknął po kilku miesiącach. Fizycznie pozbył się browaru w 2014 wyburzając go kompletnie. Zresztą Ursus a wlaściwie SABMiller ma kilka działających...
                        2023-01-30, 13:03
                      • Javox
                        Tucher Bräu (Fürth), Falkenfelser Premium Weissbier Hell
                        Javox
                        Piwo dla niemieckiego Netto (między innymi)

                        Alko 5.2%

                        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                        Lacing - trochę było.
                        Gaz - średni.
                        Barwa - zamglony, jaśniejszy pomarańczowy.
                        Aromat - lekki cytrus, lekko drożdże, niesłodki banan....
                        2022-08-17, 17:16
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...