Witojcie!Ruszam z gastronomią i wiem,że miałbym spora klientelę na piwo pszeniczne.Niestety ceny bawarskich wyrobów pszenicznych sa zaporowe i zupełnie niezrozumiałe.Jeśli piwa importowane z Niemiec typu lager lub pils są niewiele droższe od naszych to pszeniczne są w najepszym razie dwa razy droższe przy całkowitym braku konkurencji polskich wyrobów.Jednocześnie piwa te w Niemczech są na tym samym poziomie cenowym co pilsy czy lagery.Kto mi to wytłumaczy?
weissbier
Collapse
X
-
-
Witaj,Twoje Uzupełnij profil.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Witaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseWitaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.
Comment
-
-
Witaj
Napisz co.ś o sobie Zeby brać forumowa wiedziała gdzie może się udać w celu spożycia
Twoje zdrówkoZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
Koledzy zapomnieli o REGINIE - wprawdzie filtrowane, ale to wszak POLSKIE PIWO PSZENICZNE
Comment
-
Comment