weissbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kułak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.07
    • 1

    weissbier

    Witojcie!Ruszam z gastronomią i wiem,że miałbym spora klientelę na piwo pszeniczne.Niestety ceny bawarskich wyrobów pszenicznych sa zaporowe i zupełnie niezrozumiałe.Jeśli piwa importowane z Niemiec typu lager lub pils są niewiele droższe od naszych to pszeniczne są w najepszym razie dwa razy droższe przy całkowitym braku konkurencji polskich wyrobów.Jednocześnie piwa te w Niemczech są na tym samym poziomie cenowym co pilsy czy lagery.Kto mi to wytłumaczy?
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #2
    Witaj

    Ja Ci poradzę coś innego - zainteresuj się Obołoniem - www.obolon.pl

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #3
      Witaj,Twoje Uzupełnij profil.
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #4
        Witaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.

        Comment

        • arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
          Witaj, przyłączam się do prośby o wypełnienie profilu. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu gastronomicznym, świetnie że postanowiłeś zaangażować do tego jakiegoś pszeniczniaka. Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeśli ze wschodu, to rzeczywiście Obołoń jest dobrym pomysłem. Jeśli z zachodu, to zainteresuj się którymś z nadgranicznych browarów niemieckich, a jak z południa, to czeskim Nachodem. Zakupy bezpośrednio w browarze byłyby o wiele korzystniejsze cenowo.
          Żeby było zabawniej, przedstawicielstwo Obołonia na Polskę znajduje się w Poznaniu

          Comment

          • peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

            #6
            Witaj na forum! Nie zmuszaj nas do domysłów skąd jesteś i gdzie ten Twój lokal będzie. Wypełnij profil
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

            Comment

            • cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

              #7
              Witaj na Forum tajemniczy gastronomie.
              Twoje
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

              Comment

              • centon
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2004.03
                • 575

                #8
                Witaj
                Napisz co.ś o sobie Zeby brać forumowa wiedziała gdzie może się udać w celu spożycia
                Twoje zdrówko
                Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.


                https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  Koledzy zapomnieli o REGINIE - wprawdzie filtrowane, ale to wszak POLSKIE PIWO PSZENICZNE
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    #10
                    witam i gratuluje pomysłu z laniem pszeniczniaka
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

                      #11
                      Dopiero teraz zauważyłem, że kolega gastronom napisał "witojcie", a więc zapewne Ślązak. W takim razie chyba Nachod będzie najlepszy.

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X