Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
W działającym od ok.2 lat małym sklepie specjalistycznym, w początku marca otworzył sie mini-pub. Cztery stoliki, cztery krany, przynajmniej jeden pozwala na nalewanie do pojemników zapewniających brak kontaktu z tlenem. O ile zauważyłem, dominuje Dziki Wschód.
Małe piwo 14, duże 18....
Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
Comment