Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mateusz501
ejjj no co wy tacy na serio?? przeciez zartowalem sobie. jak ja sie piwa napije to nic na serio nie biore przeciez z tym "zeby nie wstal" to tylko zartowalem, wybaczycie mi??
Nie na serio.. a raczej na serio- nie groź, nie życz - dorastaj do pełnej 18-stki, walcz z kompem o polskie znaki..
A te słowa to nie Kult -to przeca legenda ludowa...
Udzielaj się jeszcze Mateuszu - póki możesz...
Swoją drogą mały plusik za przyznanie się do wieku..
Czytaj forum, jeśli chcesz warzyć PIWO - tej wiedzy nawet Ci nie da sąsiadka... Ostatnio (nota bene) sąsiadki zrobiły się jakieś takie nieużyte...
no wiesz ja moge duzo tylko zby tylko ktos na moje pytania odpowiadal przeczytak je to sie usmiejesz
Chłopie - egzamin w Grecji wyglądał tak, że uczeń i mistrz mówili sobie o rzeczach których nie znali lub nie do końca ich byli pewni... Jeśli bardzo chcesz wiedzieć to nic Cię nie zrazi.. A warzenie piwa - to prawdziwa Alchemia jest.
no jak widac sie nie zrazam, raczej sie z tego smieje z moich swoja droga tesh pierwsze moje piwo zapewne bedzie ochybne.... chociaz nie powiem moje pierwsze wino bylo calkiem ok!! i jeszcfze nadal w szafeczce lezy. ale ciezko jest mnie do czegos zrazic tak wiec bez obawy
to zeby nie bylo ze moje posty nic nie wnosza tak wiec mam do was srodzy forumowicze pytanko:
1: jak grubo mam zmielic slod??
2:kupilem drozdze w aptece...wydaje mi sie ze nie zyja...wrzucilem 2 tabletki do wody z cukrem czekam jush 24godziny i nic. tak wiec co zle zrobilem i jak mozna w profesjonalny sposob sprawdzic czy drozdzyki zyja czy tesh nie??
3:mam jeszcze kupe pytac ale cos ten post dlugi i zadam je w nastepnym.
poczytaj sobie dział browarnictwo amatorskie ,a nie rób sobie jaj
Comment