Cześć wszystkim.
piwo p9iję od dawna (małego ) ale dopiero niedawno tarafiłem na tę stronę. Mam nadzieję, że podzielicie się ze mną swoją wiedzą. Na razie gustuję w Goolmanie...
Pozdrawiam
Mirek
Witaj Desto! Jako element sekcji wrocławskiej Cyborg będzie wdzięczny, jeśli zechcesz napisać ciut więcej na swój temat w profilu
A tak poza tym, to miłej zabawy i nauki na forum
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
Odwiedziłem wreszcie to miejsce. Okolica urocza, więc jeśli ktoś woli spożywać w pięknych okolicznościach przyrody to obok mamy dwór, park podworski i duży zagospodarowany staw z aleją wokół . Lokal mieści się w budynkach pofolwarcznych i gdyby się ktoś uparł mógłby powiedzieć,...
18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.
Na puszce czytamy, że mamy do czynienia z APA, ale trzeba byłoby dodać: Hazy APA.
Alk. 5,6% obj, ekstrat nie podany.
Chmielenie: Simcoe, Centennial, Citra.
Nie gustuję specjalnie w tego typu piwach od pewnego czasu, ale muszę przyznać, że w swojej kategorii jest dobre. Zapachy...
Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.
Barwa ciemnobrązowa.
Piana beżowa, dosyć trwała.
Aromat bardzo mocno kojarzący...
Comment