Trafiłem tutaj w jednym konkretnym celu. Otórz byłem ostatnio w Katowicach i trafiłem do cudownej knajpy o polsko bżmiącej nazwie Spiż. Knajpa jak knajpa tylko że piwko robią na miejscu. Cztery wspaniałe rodzaje piwka no i do tego świnka z rusztu. Niebo w gębie ale nie mogąc się zdecydować które najbardziej mi smakuje spędziłem duuuużo czasu. Gdy już wkońcu się wytulgałem z lokalu byłem naprawde pełen. Doświadczenia z piwkiem miejscowych browarów miałem już kilka lat temu mieszkając pod Pragą w miejscowości Pruchocice w jedynym hotelu który na miejscu wytważał piwko o nazwie BIZON trzy rodzaje 10 , 12 i ciemne.
Moje plany związane ze stroną były następujące - wejść, ściągnąć przepisy, skompletować sprzęt i do roboty.
Lecz zagłebiłem sie w czytanie forum i okazało się że jest tu spora ilość super ludzi którzy mogą służyć radą i tego typu żeczami.
Jeżeli chodzi o piwka jakie pijam to chyba moimi ulubinymi sa
1. Krusewice (pół na pół ciemne z jasnym. Jasne zimne spienione wlane na dno kufla, Ciemne ciepłe lane delikatnie po pianie. Uyzskujemy 2 warstwowe piwko w kufelku przy głębokim przechylaniu kufla eksplozja smaku w ustach)
2. Amstel
3. Kelt
4. Wszystkie w zielonych butelkach (Callsberg, Lech itp...)
5. Tyskie
Jeżeli ktoś chce się spotkać wyskoczyć na piwko pogadać o ważeniu (jestem z Płocka) niech pisze do mnie na priva kapetek@interia.pl gg: 898334. Miło by mi było za wszystkie rady odnośnie ważenia i wszelkie sugestie mogące pomóc mi w tym temacie. Chciałbym pierwszą warke wypić na sylwestra a następne juz dopracowane na urodziny w styczniu.
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Moje plany związane ze stroną były następujące - wejść, ściągnąć przepisy, skompletować sprzęt i do roboty.
Lecz zagłebiłem sie w czytanie forum i okazało się że jest tu spora ilość super ludzi którzy mogą służyć radą i tego typu żeczami.
Jeżeli chodzi o piwka jakie pijam to chyba moimi ulubinymi sa
1. Krusewice (pół na pół ciemne z jasnym. Jasne zimne spienione wlane na dno kufla, Ciemne ciepłe lane delikatnie po pianie. Uyzskujemy 2 warstwowe piwko w kufelku przy głębokim przechylaniu kufla eksplozja smaku w ustach)
2. Amstel
3. Kelt
4. Wszystkie w zielonych butelkach (Callsberg, Lech itp...)
5. Tyskie
Jeżeli ktoś chce się spotkać wyskoczyć na piwko pogadać o ważeniu (jestem z Płocka) niech pisze do mnie na priva kapetek@interia.pl gg: 898334. Miło by mi było za wszystkie rady odnośnie ważenia i wszelkie sugestie mogące pomóc mi w tym temacie. Chciałbym pierwszą warke wypić na sylwestra a następne juz dopracowane na urodziny w styczniu.
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Comment