Witam wszystkich fanów piwa. Gównie interesują mnie rzeczy związane z Paulanerem sam mam kilkadziesiąt kufli, szklane, pucharów, ciężarówek z Paulanera, więc mamnadzije ze znajde tu coś dla siebie
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Szczerze pisząc nie wiem, czy ten browar w Ratyzbonie (Regensburg) jeszcze działa, w necie trudno coś wydobyć. Z tego co wiem obecnie są związani obecnie z Paulanerem.
W portfolio kiedyś mieli więcej piw (w tym roggena). Teraz tylko pils, pszenicza oraz ten helles:
Browar restauracyjny położony rzut beretem za Ostrowią Mazowiecką (dojazd przez miasto, trzeba jechać ul. Armii Krajowej, która przechodzi w ulicę Zambrowską, z S8 bezpośrednio nie ma zjazdu).
Hotel + browar, miejsce skupione gównie na imprezach rodzinnych, eventach etc.
Browar...
W maju tego roku będąc w galerii Auchan w Mikołowie zauważyłem sklep "wina portugalskie". Kupiłem tam kilka piw??? myślałem, że jest to przypadek (piwo w sklepie zwinem). Natomiast wczoraj będąc w Auchan w Katowicach, z cikawości podszedłem do sklepu z portugalskimi winami, i...
Piwo uwarzone w kooperacji browaru Sesma i kontraktowca Falken Brewing
kolor - pomarańczowy
piana - ecru, drobna, zwarta, dość długo się trzyma
zapach - gównie cytrusowy
smak - dość pełne i treściwe co jak na gose bez względu na...
Restauracja i burgerownia w stylu amerykańskim. Wystrój jest adekwatny do stylu. Burgery są niezłe, przyczepić się mogę gównie do frytek (prawdopodobnie z mrożonki). 3 krany: Perła, Żywiec i Paulaner, który jest w atrakcyjnej cenie 8 zł za 0,5 l. W butelkach m.in. przekrój piw ze Zwierzyńca (6 zł).
Comment