Witam !!!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • blade_runner
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.10
    • 1

Witam !!!

Już około dwóch lat wcześniej widziałem w ... MediaMarkt w Szczecinie stoisko z akcesoriami do amatorskiego wyrobu piwa. Wtedy mnie to bardzo zaciekawiło, ale obecna przy mnie małżonka skutecznie zakłóciła moje rozpoznawante tematu piwnego. Ale na szczęście dzisiaj w gazecie wyborczej znalazłem adres do tej strony WWW i wreszcie mogłem się przyjrzeć zagadnieniu warzenia piwka. Posiadam dość znaczne doświadczenie w wytwarzaniu wina domowej roboty z mojej przydomowej winnicy (12 krzewów winorośli) oraz miodów pitnych.
    I niezmiernie zaciekawiony jestem czy podołam w warzeniu piwa. Uwielbiam piwa niepasteryzowane, lekko mętne. Kiedy jestem w pobliskim Koszalinie, zawsze zachodzę do przybrowarnej restauracji na świeżego, przepysznego Broka. Niebo w gebie. I chciałbym wytworzyć w domu coś podobnego. Ciekawe czy będzie to możliwe...
    Pozdrawiam wszystkich amatorów domowego browarka !!!
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Witaj na forum!
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• peter007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.06
      • 2820

No na władzę nie poradzę, więc witam serdecznie
      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Witam i życzę uwarzenia pysznego piwa, bo jak najbardziej jest to możliwe! Twoje

Comment

• Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

Przyłączam się do powitań i życzę powodzenia w warzeniu, Twoje zdrowie
          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10798

witaj na forum ,a warzeniu na pewno podołasz
            Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
              Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
              heckler
              Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
              Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
              2024-05-07, 08:10
            • bastion
              Mołdawia, Puhoi, Stefan Cel Mare 1, Dolce Vela [Bez wyszynku]
              bastion
              Puhoi to niewielka miejscowość położona jakieś 40 kilometrów na południowy wschód od Kiszyniowa.
              Czym bliżej wsi, tym więcej upraw winorośli pojawia się na horyzoncie.
              Większość z nich nakryta jest gęstą siatką, której zadaniem jak myślałem jest ochrona przed żarłocznymi...
              2016-11-27, 21:37
            • pebejot
              Hamburg, Adolphsbrücke 7, Brauhaus Joh. Albrecht
              pebejot
              Brauhaus Joh. Albrecht to jeden z najstarszych browarów restauracyjnych w Hamburgu, założony w 1991 roku.
              Inne browary restauracyjne tej sieci działają też w miastach: Soltau, Bielefeld, Düsseldorf i Konstanz.
              Minibrowar zlokalizowany jest w centrum miasta, 10 minut spacerem od...
              2020-07-19, 13:08
            • heckler
              Śleszowice, Śleszowice 279, Browar Such a Beer
              heckler
              Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
              Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
              2020-05-15, 14:18
            • heckler
              Dubňany, Nádražní 7, Pivovar Dubňák
              heckler
              Coraz gęściej od browarów robi się w regionie południowo-morawskim. Dubňany to kolejne niewielkie miasteczko, które w zeszłym roku dołączyło do piwnej czeskiej mapy.
              Browar postanowiliśmy odwiedzić w Walentynki i na miejsce dotarliśmy tuż po godzinie 15.
              Historia powstania...
              2020-02-27, 07:30
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...