Dlatego pijam sprawdzone browary typu Tyskie, Okocim mocne, Paulaner, Erdinger (lubie waise beer) oraz z sentymentu regionalnego- Perłę Lubelską i Goolmana jak nie mam grosza w portfelu) Choć to nie znaczy że mi nie smakuje, bo to było pierwsze piwo jakie w zyciu piłem (perła). Witam serdecznie wszystkich, którzy podzielają zamiłowanie do bursztynowego napoju, i jak mawia mój kolega gawędziarz: "Z 22 witamin potrzebnych człowiekowi 17 znajduje się w piwie") Pozdrawiam wszystkich, na zdrowie!!!
"Życie jest zbyt krótkie, żeby je tracić na marne trunki"
Collapse
X
-
W większości piw, które pijasz - to jest tylko witamina C , a tytuł twojego powitalnego postu, nijak się ma do jego treści...
ale dobrze trafiłeś - tutaj dowiesz się więcej o dobrym piwie więc często zaglądaj, dużo czytaj i najlepiej zacznij warzyć samemu...
Twoje zdrowieNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
To, że małą produkcja jest najlepsza wiem z pierwszej ręki, bo mój dziadek pędzi przedni bimberek)) a jeżeli chodzi o piwo to rzeczywiście nie mam dużego doświadczenia, zwłaszcza w małych browarach, te które wymieniłem są moim zdaniem najlepsze z tych produkowanych przez tzw. "fabryki". Smakują mi piwa jęczmienne i przeniczne, choć niektórzy uważają że to siki, sprawa wrażliwosci podniebienia. Chętnie bym coś w przyszłości uważył, dlatego min. tutaj jestem, ale do tego długa droga. Pozdrawiam wszystkich i dalej liczę na konstruktywną krytykę moich wypowiedzi, zdrówko!
Comment
-
-
Witaj na forum! Twoje2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Grzesiu nie marudź - "Waise beer" - to przecież piwko sieroce- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment