"Życie jest zbyt krótkie, żeby je tracić na marne trunki"

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pklimczuk
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.12
    • 3

    #1

    "Życie jest zbyt krótkie, żeby je tracić na marne trunki"

    Dlatego pijam sprawdzone browary typu Tyskie, Okocim mocne, Paulaner, Erdinger (lubie waise beer) oraz z sentymentu regionalnego- Perłę Lubelską i Goolmana jak nie mam grosza w portfelu) Choć to nie znaczy że mi nie smakuje, bo to było pierwsze piwo jakie w zyciu piłem (perła). Witam serdecznie wszystkich, którzy podzielają zamiłowanie do bursztynowego napoju, i jak mawia mój kolega gawędziarz: "Z 22 witamin potrzebnych człowiekowi 17 znajduje się w piwie") Pozdrawiam wszystkich, na zdrowie!!!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

    #2
    witaj i częściej bywaj w Krakowie!

    Comment

    • strzelczyk76
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.11
      • 823

      #3
      W większości piw, które pijasz - to jest tylko witamina C , a tytuł twojego powitalnego postu, nijak się ma do jego treści...

      ale dobrze trafiłeś - tutaj dowiesz się więcej o dobrym piwie więc często zaglądaj, dużo czytaj i najlepiej zacznij warzyć samemu...

      Twoje zdrowie
      NORMALNOŚĆ



      Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #4
        Witaj! Mam nadzieję, że przekonasz się tu, ze życie jest za krótkie żeby je tracić na marne trunki z fabryk piwa (w przeciwieństwie do małych i średnich browarów, które używją tradycyjnych technologii i warzą piwo mające Smak).

        Comment

        • pklimczuk
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.12
          • 3

          #5
          To, że małą produkcja jest najlepsza wiem z pierwszej ręki, bo mój dziadek pędzi przedni bimberek)) a jeżeli chodzi o piwo to rzeczywiście nie mam dużego doświadczenia, zwłaszcza w małych browarach, te które wymieniłem są moim zdaniem najlepsze z tych produkowanych przez tzw. "fabryki". Smakują mi piwa jęczmienne i przeniczne, choć niektórzy uważają że to siki, sprawa wrażliwosci podniebienia. Chętnie bym coś w przyszłości uważył, dlatego min. tutaj jestem, ale do tego długa droga. Pozdrawiam wszystkich i dalej liczę na konstruktywną krytykę moich wypowiedzi, zdrówko!

          Comment

          • peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

            #6
            Witaj! Piszesz o wrażliwości podniebienia a niszczysz je tyskaczem. Najlepiej zacząć samemu warzyć.
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

            Comment

            • Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

              #7
              Witaj na Forum Poczytacz tu i tam i sądzę,że spróbujesz innych piwek Mam nadzieję,że Ci posmakują


              Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

              Comment

              • cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

                #8
                Witam "pół LajboCKa" na forum!!
                Twoje
                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10796

                  #9
                  witam i namawiam do pójścia w ślady dziadka i zacznij sam warzyć piwko-żadnej chemii sama natura i witaminy
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

                    #10
                    Cześć, witam na najpiwniejszym forum świata
                    BIRRARE HUMANUM EST

                    Comment

                    • sibarh
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.01
                      • 10387

                      #11
                      Witaj na forum! Twoje
                      2800 nowe piwa opisałem na forum
                      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
                      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                      Comment

                      • grzech
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.04
                        • 4592

                        #12
                        Chopie bacz, co wypisujesz - waise beer, przeniczne...
                        Obawiam się, że wielu smakują pszeniczne oraz jęczmienne.
                        I daj sobie spokój z urologicznymi porównaniami, jeśli nie chcesz narazić się na lincz.

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 24005

                          #13
                          Grzesiu nie marudź - "Waise beer" - to przecież piwko sieroce
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          • heckler
                            Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
                            heckler
                            Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
                            2025-01-07, 07:41
                          • darekd
                            Zarzecze, [Kingpin] Helles Lager
                            darekd
                            11,5% ekstr.
                            4,6% alk.

                            Aromat - na przedzie chmiel w tonach ziołowo-korzennych, dość nijaki (zboże) słód
                            Piana - dość wysoka, umiarkowana trwałość, nie znika całkiem i zostaje na szkle
                            Barwa - jasne złoto, klarowne
                            Wysycenie - łagodne, niewyraźnie...
                            2024-11-26, 19:58
                          • Serokomlak
                            Islandia, Breiðdalsvík, Sólvellir 23, Beljandi Brugghus
                            Serokomlak
                            Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
                            ...
                            2024-10-13, 00:06
                          • heckler
                            Czechy, Rozstání-Moravská Třebová, Rozstání 31, Pivovar Mlejn
                            heckler
                            Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
                            2023-08-30, 08:11
                          • e-prezes
                            Birra del Reno, Rossa
                            e-prezes
                            W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
                            Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
                            2023-02-16, 21:33
                          • Loading...
                          • Koniec listy.
                          Przetwarzanie...