Piwne Zmagania część1

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Basinia
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.12
    • 2

Piwne Zmagania część1

Niestety w dzisiejszych czasach-wbrew pozorom nie tak łatwo znaleźć współtowarzyszy w wędrówce pt.szlakiem lejącego się piwa:>Generalnie w mojej gru[ie-ba pewnie i na całym roku jestem głównym prowodyrem piwnych wypadów-ale ile się przy tym namęcze!!Aż trudno opisac ile wysiłku kosztuje mnie zaciągnięcie dziewcząt z mojej grupy na "małe" piffko-niemniej mam na swoim koncie pierwsze sukcesy-byłam swiadkiem inicjacji piwnej!!Aż sie łza w oku kręci na myśl o tym uroczystym wydarzeniu:>Mam nadzieje ze takich chwil bedzie więcej!!
    Pozdrowienia d;a wszytkich smakoszy!
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

To chyba nie w tym dziale!
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Předklášteři, Pivovarská 1002, Klášterní pivovar Porta Coeli
      heckler
      Trzynastowieczny Klasztor Porta Coeli ( brama niebios) został założony w wiosce Předklášteří przez królową Konstancję. Jest to jedyny klasztor Cysterski na Morawach i jedyny żeński Cysterski w całej Republice Czeskiej. Oprócz niego w Czechach funkcjonują jeszcze dwa, ale męskie klasztory...
      2019-11-18, 08:02
    • dadek
      Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
      dadek
      Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
      2019-09-27, 04:46
    • Prusak
      Rumunia, Oradea, Strada General Traian Mosoiu 3, Tom Beer
      Prusak
      Jedyny browarek restauracyjny i w ogóle jedyny jak do tej pory w Rumunii browar na zachód od Siedmigrodu i na północ od Banatu aż po Maramuresz.
      Położony dogodnie, bo dosłownie za rogiem ulicy wychodzącej z głównego placu miasta. Natomiast nie znając adresu, można go nie zauważyć,...
      2019-06-05, 12:02
    • slado
      Moje pierwsze zmagania
      slado
      Pozwólcie przedstawić moje zmagania przy warzeniu pierwszej w życiu wareczki. Całego postu będzie 10 części, w każdej fotka. Bądźcie cierpliwi aż skończę. Potem komentujcie, tylko oszczędźcie mnie

Część 1
      Oczytany i zachęcony opowiadaniami domowych piwowarów postanowiłem...
      2003-09-08, 16:47
    • otvirak
      Labatt, Labatt Bleue Dry
      otvirak
      Piwko zakupione w Montrealu, a jego dwujęzyczna nazwa odzwierciedla zapewne francusko-brytyjskie zmagania
      W gruncie rzeczy najbardziej interesująca w tym piwie (czy raczej dookoła niego ) jest butla: sama waży chyba z kilo, grube szkło i kuriozalna dla mieszkańca kontynentalnej Europy...
      2018-06-26, 01:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...