Witam Wszystkim

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • NesiaWAW
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 2

    #1

    Witam Wszystkim

    Witam wszystkich Właśnie uczę sie fermentów tj. technologii piwowarstwa i winiarswa (fajne przedmioty a do tego całkiem nieźle wchodzą do głowy oczywiściwe wszystko wcześniej zastosowane w praktyce ostatnio tzn. wczoraj w BrowArmii ) i jakoś nie mogłam się powstrzymać, żeby przy okazji nie wejść na tę stronkę i czegoś nie napisać No to by było na razie na tyle, wracam do fermentów. Pozdrowinia dla wszyskich
  • NesiaWAW
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 2

    #2
    Sorry za literówki chyba jeszcze jestem pod wrażeniem BrowArmii ;P

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10795

      #3
      jak ta BrowArmia wyparuje to uzupełnij profil ,witaj na forum
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #4
        Stary, uważaj na przyszłość z tą BrowArmią, bo faktycznie strasznie dużo literek potem zjadasz Niemniej witaj na forum i baw się dobrze. I niech Ci wszystko fermentuje jak należy
        Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2006-01-07, 19:14.

        Comment

        • sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

          #5
          Witaj ! Twoje zdrowie !
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

          Comment

          • peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
            Stary
            Chyba raczej "stara".
            Witaj Nesia, mam nadzieję, że zagościsz tu na dłużej.
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

            Comment

            • Shlangbaum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2005.03
              • 5828

              #7
              No i co? Dwa dni się już nowa koleżanka nie pojawia. Sam nie wiem, witać czy nie witać w takim przypadku W każdym razie pozdrawiam koleżankę "pod wrażeniem"

              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • dadek
                Knížecí Plasy, Nachmelenec
                dadek
                Piwo górnej fermentacji (APA), ekstrakt 11,3°Blg, alk. 4%.
                Barwa bursztynowa, całkiem mętne.
                Piana wysoka na 4 cm, gęsta, mocna, zbita. Trzyma się 0,5 cm warstwą aż do dna, na ściankach zostają gęste plamy.
                Zapach intensywny jak świeżo gotowanej warki z żywicznymi...
                2019-10-03, 23:06
              • dadek
                Chmelnice, Chmelničák polotmavá 11°
                dadek
                Piwo barwy ciemnomiedzianej, lekko zmętnione.
                Piana super gęsta, prawie jak śmietana. Było jej około 2 cm, mocno ściele się na szkle, choć na powierzchni po paru łykach zostaje dziurawy kożuszek.
                Pachnie wyraźnie słodowo, z lekką owocowością.
                Na początku próbowałem...
                2019-04-02, 00:09
              • Czes
                Drożdże z Westmalle do wzięcia w BrowArmii
                Czes
                W warszawskiej BrowArmii (ul. Królewska 1) uwarzyło się i burzliwie sfermentowało piwo "Klasztorne" na okres Świąteczno-Noworoczny. Ponieważ to produkcja jednorazowa, drożdże (propagacja z Wyeast # 3787) nie będą dłużej potrzebne i najlepiej dla nich gdyby wylądowały w fermentorach...
                2006-11-03, 11:00
              • VanPurRz
                2012.01.27 - Weizenbock w BrowArmii
                VanPurRz
                Ktoś chętny na szybką wizytę w BrowArmii na Weizenbocka a potem ...kto wie co będzie dalej?
                2012-01-26, 10:11
              • dadek
                Spojovna, Chodovský Kravaťák Pšenice
                dadek
                Ekstrakt 12°, alkohol 5,4%, zastosowane słody: Pszeniczny, Plzeňský, Caramunich II, chmiel: Žatecký poloraný červeňák.
                Barwa jasnego złota, piwo całkowicie mętne.
                Piana równie piękna jak w Ale. Dużo jej, jest super gęsta i idealnie równomierna. Coś mi się zdaje, że azot...
                2018-07-11, 01:18
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...