Karmelicki nanobrowar podklasztorny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Publius
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.01
    • 78

Karmelicki nanobrowar podklasztorny

Witam
    Browar nazwałem w ten sposób, ponieważ mieszkam w Krakowie pod klasztorem karmelitów i warzę właśnie swą pierwszą warkę w przydomowej piwniczce.
    Na forum zdążyłem już co nieco namieszać - dowiedziałem się jak działa balingomierz (patrz wątek "kupuję browar" w kołysce piwowarskiej).
    amatorom złocistego trunku życzę udanych eksperymentów z własnymi warkami, oraz cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości. Przy nas wedkarze to sprinterzy .
    Aha! na samym końcu ale bodaj najważniejsze - zyczę wszystkim sieci profesjonalnych sklepów z akcesoriami, substratami i co ciekawszymi piwami.
    Pozdrawiam
    A ponadto uważam, że koncerny należy zniszczyć!
  • kubciu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.02
    • 438

Witam.
    Życzę powodzenia w zakresie "browarowania".
    Twoje

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

witamy kolejnego eksperymentatora z grodu Smoka

Comment

• Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

Witam! Mam nadzieję, że będziesz aktywnym forumowiczem także poza forum i będziesz przychodził na nasze spotkania
        Pozdrawiam i życzę udanych warek

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Czechy, Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
          heckler
          Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
          Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
          2024-05-07, 08:10
        • heckler
          Śleszowice, Śleszowice 279, Browar Such a Beer
          heckler
          Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
          Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
          2020-05-15, 14:18
        • heckler
          Czechy, Dubňany, Nádražní 7, Pivovar Dubňák
          heckler
          Coraz gęściej od browarów robi się w regionie południowo-morawskim. Dubňany to kolejne niewielkie miasteczko, które w zeszłym roku dołączyło do piwnej czeskiej mapy.
          Browar postanowiliśmy odwiedzić w Walentynki i na miejsce dotarliśmy tuż po godzinie 15.
          Historia powstania...
          2020-02-27, 07:30
        • darekd
          L'Ermitage, Théorème de L'Empereur
          darekd
          "Nanobrowar" z Brukseli:

https://ermitagenanobrasserie.be/

Pale ale z herbatą jaśminową, 6,4% alk.

Wyraźne chmielenie (ale nie przegięte), fajna herbaciana nuta (zapewne jaśminowa), przyjemne owoce i pełne ciało. Bardzo dobre

Eta...
          2020-02-02, 23:13
        • heckler
          Czechy, Předklášteři, Pivovarská 1002, Klášterní pivovar Porta Coeli
          heckler
          Trzynastowieczny Klasztor Porta Coeli ( brama niebios) został założony w wiosce Předklášteří przez królową Konstancję. Jest to jedyny klasztor Cysterski na Morawach i jedyny żeński Cysterski w całej Republice Czeskiej. Oprócz niego w Czechach funkcjonują jeszcze dwa, ale męskie klasztory...
          2019-11-18, 08:02
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...