Jestem nowym, mieszkam w Zielonej Górze, mieście, które bardziej kojarzy się z winem. Dzisiaj w Zielonej Górze, w minibrowarze Haust po raz pierwszy spotkali się na wspólnej degustacji zielonogórscy domowi piwowarzy.Ma to stać się stałą tradycją, bo branża brow-amatorów w naszym mieście i okolicy stale rośnie. Postanowiłem i ja dołączyc do nich.
Witam serdecznie
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witajcie,
Niestety tak późno zamieszczam informację, bo ogólnie nie organizuje tego spotkania. Na prośbę zamieszczam wpis. Spotkanie odbędzie się w Hauście pl. Pocztowy 9, Zielona Góra - od 17.00. Forma otwarta (poczęstunek także dla osób z zewnątrz)- do ostatniego piwa -... -
Lubuski Oddział Terenowy PSPD oraz minibrowar Haust zapraszają na:
XV Spotkanie Piwowarów w Zielonej Górze
Odbędzie się ono 29 lutego 2020 r. w minibrowarze Haust (pl. Pocztowy) na I piętrze obiektu.
Przebieg spotkania:
13.00 - VI Konkurs... -
Minibrowar Haust i Lubuski Oddział Terenowy PSPD
serdecznie zapraszają na
XII Spotkanie Piwowarów w Zielonej Górze
Odbędzie się ono 18 marca 2017 r. Start o godzinie 17. Miejsce: Sala konferencyjna na 2 piętrze Minibrowaru Haust. Standardowy przebieg....2017-01-18, 09:37 -
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...3 Photos
-
Channel: Lubuskie
-
-
West Coast IPA, kiedyś warzona w Nepomucenie, teraz w Zielonej Górze
Chmiel: Citra, Mosaic, Simcoe, Zeus
Ekstr. 15,1%
Alk. 6,2%
Aromat - trochę cytrusów i tropikalnych owoców od chmielu, słód w miarę wyraźny, ale bez konkretnego profilu (trochę herbatnikowo-ciastkowy)...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment