Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mieszkam w Łapach, woj. Podlaskie (wielka dziura na mapie browarów, nie licząc Dojlid, Łomży, Suwałk? dawno nie widziałem tego piwa. Tym bardziej powinno się rozwinąć piwowarstwo domowe, czego wszystkim życzę ). Od jakiegoś czasu jestem zarejestrowany na Browar Biz, lecz od niedawna zacząłem regularnie bywać na stronach, przyglądając się rozmowom, które mnie zainteresowały. Dzięki temu powoli jarzę o co w tym wszystkim chodzi. Popełniłem swoje pierwsze piwo domowe (brew kit B…jasne + ekstrakt słodowy B…), mile mnie zaskoczyło, nie myślałem, że można coś takiego naważyć w warunkach domowych. Planuję następną warkę tym razem będzie z zacieraniem, jestem jeszcze na etapie kompletowania niezbędnego sprzętu. Myślę o lutym i pewnie mi się uda. Zbierałem kiedyś etykiety, kapsle, kapslochy, podstawki. Kilka lat temu oddałem zbiór kuzynowi, który mam nadzieję spożytkował go odpowiednio. Pozdrawiam nikitę_banitę. Wędrując czasami po Polsce smakuję piwa, oglądam bary od środka w poszukiwaniu tego co najlepsze. Dobrze mi z tym. Zresztą w tym towarzystwie nie czuję się osamotniony.
Ortografia nie jest moją mocną stroną, będę się starał, z góry przepraszam.
Ortografia nie jest moją mocną stroną, będę się starał, z góry przepraszam.
Comment