watahę oczywiście ale poruta taki błąd...przeglądam forum i jak tylko w Krakowie będę to zawitam do sklepiku))
przedstawienie
Collapse
X
-
dzięki za propozycję, ale myślę, że najpierw musiałbym na jakieś warsztaty piwowarskie pojechać, bo bladego pojęcia o tym nie mam chyba że można nauczyć się z książek? albo z netu. pytanie nr 1: jak dużo miejsca potrzeba na minidomowy browarek i jak z zapachami podczas fermentacji? pewnie dre jak sto diabłów...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muttahchyba że można nauczyć się z książek? albo z netu.
pytanie nr 1: jak dużo miejsca potrzeba na minidomowy browarek
i jak z zapachami podczas fermentacji? pewnie dre jak sto diabłów..."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muttahdzięki za propozycję, ale myślę, że najpierw musiałbym na jakieś warsztaty piwowarskie pojechać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeskrygują się koledzy. sekcja śląska się coś nie odzywa, a to już wkrótce ich ziomek
Witaj MuttahBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
witam, tak przypuszczałem, że wszystkich wywiało pozwoliłem sobie założyć nowy temacik promujący ewentualne spotkanie sekcyjne (dla mnie inauguracyjne, z czego serdecznie się cieszę tym bardziej)
pozdrawiam serdecznie i Twoje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeskrygują się koledzy. sekcja śląska się coś nie odzywa, a to już wkrótce ich ziomekPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muttahpozdrawiam watachę na czele z e-prezesem, oboje Rodzice pochodzą z Krakowa))Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
no w sumie Ślązak to ze mnie żaden, bo generalnie po obu stronach dziadkowie mieszkali we Lwowie, tylko ich Sowieci wygonili w '43 no i wylądowali w Krakowie. mam nadzieję, że mój brak Śląskich korzeni nie będzie rzutował na ogólny stosunek Hanysów do mojego skromnego piwnego bytu Ślązaków cenię, to z reguły uprzejmi i bardzo życzliwi ludzie. Wasze po trzykroć!
Comment
-
-
Patrz Pan Panie!
A ja sobie z Kolegą gaworzę i tak gadu gadu o muzyce i dopiero teraz na stronkę Kolegi zajrzałem. Znakomitość w browarze zagościła. Czoła chylę przed dokonaniami
Także Taty, pod którego batutą IX Symfonię Beethowena w Lublinie śpiewać mi było dane (w chórze nie solo ) i bardzo miło to wydarzenie wspominam.Last edited by Bombadil13; 2006-09-12, 19:00.Poszukuję
Comment
-
Comment