Witam wszystkich

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Michał52
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.03
    • 32

Dzięki za dobre słowo. Po kilku dniach pobytu na tym formu, widzę - że mimo ponad 30 lat kiperowania nie znam się na piwie. Wesołych świąt.

Comment

• dori
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.10
      • 320

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52
      Wesołych świąt.
      Wzajemnie

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

Podobno apetyt rośnie w miarę jedzenia. Poznasz więcej smaków to porzucisz dyletanckie gusta. Też kiedyś pijałem to co było w każdym sklepiku na półce. Wystarczyło się jednak rozejrzeć uważniej i nie bać się skosztować. Początki bywają trudne...
        Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-04-06, 19:54.

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5035

Trudno dyskutować o gustach, niech każdy zostanie przy swoim. A może odezwie się ktoś, kto wesprze mnie w tym pojedynku na browary i podzieli moje dyletanckie gusta ?
          To co napisales oznacza, ze nie masz zamiaru poznac nowych dla Ciebie smakow. Szkoda.
          A Twoje "dyletanckie" gusta moze podzielic tylko ktos kto nie probuje poznac czegos nowego.

Na tym forum masz opisane sklepy z ciekawymi piwami w Polsce i nie tylko, ale wiadomo, ze nie wszystkie piwa tam docieraja.
          Ostatnia deska ratunku jest wysylanie sobie poczta piw, nieosiagalnych w danym regionie. I wielu forumowiczow dzieki temu poznaje nowe ciekawe smaki.

Piszesz, ze handlowcy zawalaja sklepy chodliwym piwem. Masz racje, sprzedaja piwa, ktore sa reklamowane w TV bo to im zapewnia zysk. Ale zapewniam Cie, ze sa w Polsce sklepy, ktorych wlasciciele znaja sie na piwie i oprocz zysku dbaja tez o podniebienia swoich klientow.
          5470 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

Wiara kupuje to co widzi w TV, w reklamach. A w reklamach masz własnie Żywca, Tychy, Okocim. Nie kieruj się owczym pędem. Kup po jednej butelce z pięciu tu wskazanych browarów. Wydatek nie będzie wielki, a będziesz mógł choć spróbować wyrobić sobie zdanie.
            Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-04-06, 20:20.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Michał52
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.03
              • 32

Pozdrawiam z Wielkopolski.

Comment

• Michał52
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.03
                • 32

Z Żywca połykam tylko porterka, chyba że jestem w Bielsku lub okolicy - wtedy piję beczkowe, bardzo dobre.

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Z Żywca połykam tylko porterka, chyba że jestem w Bielsku lub okolicy - wtedy piję beczkowe, bardzo dobre.
                  No to mam nadzieję, że będąc następnym razem w Bielsku, sięgniesz po Brackie z Cieszyna, skoro już pijesz ich Portera
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• mgiełka26
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2006.09
                    • 535

Choć nie piję Żywca..bo tak szczerze powiedziawszy z piw to wolę smakowe, no i ostatnimi czasy Faustus..ale zastanawia mnie dlaczego wszyscy tego piwa tak się czepiają Z pewnością gdzieś to jest na forum, ale czasu brak na szperanie w takiej ilości wątków.
                    Tylko proszę mnie od razu nie krytykować i nie bić Bom ja młody piwosz
                    Może jak zacznę w końcu warzyć swoje piwko to będę miała porównanie Tylko byle się nie okazało, że nawet Żywiec jest lepszy od mojego

Comment

• Wielki_B
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.02
                      • 1968

No teraz mnie przekonałeś. Tak rzeczywiście chyba nie mam pojęcia o dobrych piwach, podobnie jak wielu handlowców - szefów sklepów detalicznych, którzy zamiast dobrym , chodliwym piwem zawalaja swoje półki: Żywcem z porterem na czele, Kaperem, Okocimiem - oczywiście mocnym, a także Tyskim.
                      Wiesz jak przekonałem kilku wielbicieli piw koncernowych do piw niepasteryzowanych z małych browarów? - Zamówiłem w browarowym sklepie internetowym karton piwa Noteckiego i podałem im do wypicia prosto z butelki, z takiego bączka, jakie kiedyś piło sie pod budką z piwem. Też tak zrób (na poczatku pomiń szklankę, pij z butelki). - Tak piwo smakowało kiedyś.
                      Teraz jestem stałym klientem internetowego sklepu Czarnkowa, bo domagaja sie tego niedawni wielbiciele Heinekenów itp. Co 2 tygodnie przychodzą też do mnie na wyszynk domowego z beczki, ale nie jestem w stanie produkować zadowalających ilości, aby jeszcze rozdawać do domów. No i nie wszystkie piwa udają się. To prawda, że w domowej produkcji najczęściej coś jest nie tak do końca, jak chciał piwowar. Ale to jest właśnie wyzwanie!

Comment

• Michał52
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2007.03
                        • 32

Ten porterek jest bardzo zacnym piwkiem. A Brackie postaram się zapamiętać i skosztuję przy najbliższej okazji.

Comment

• Michał52
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2007.03
                          • 32

Czasy piwa z bączka pamiętam doskonale, albowiem tylko takie było w czasach mojej młodości. Także pijałem piwo pod kioskiem i świetnie smakowało - nawet przy 10 - 15 stopniowym mrozie. Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
                          W tym tygodniu kupiłem piwo MOCNE Polskie w bączku z browaru Jako * 1984 - takie sobie - więcej z tym piwem nie będę eksperymentował.

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Czasy piwa z bączka pamiętam doskonale, albowiem tylko takie było w czasach mojej młodości. Także pijałem piwo pod kioskiem i świetnie smakowało - nawet przy 10 - 15 stopniowym mrozie. Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
                            W tym tygodniu kupiłem piwo MOCNE Polskie w bączku z browaru Jako * 1984 - takie sobie - więcej z tym piwem nie będę eksperymentował.
                            Nie ma takiego browaru JAKO. To hurtownia zamiaiająca piwa w różnych browarach i dająca kleić swoje etykiety na butelkach.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• Michał52
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2007.03
                              • 32

Pomysł i piwo raczej kiepskie. Dzięki za oświecenie. Pozdro

Comment

• Wielki_B
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.02
                                • 1968

Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
                                Sól.
                                To także doskonały sposób na zmniejszenie goryczki, jesli komuś jest za dużo. Sól świetnie redukuje smak gorzki.

Zamów te Noteckie niepasteryzowane i daj znać.

Comment

Przetwarzanie...
                                X