Dzięki za dobre słowo. Po kilku dniach pobytu na tym formu, widzę - że mimo ponad 30 lat kiperowania nie znam się na piwie. Wesołych świąt.
Witam wszystkich
Collapse
X
-
Podobno apetyt rośnie w miarę jedzenia. Poznasz więcej smaków to porzucisz dyletanckie gusta. Też kiedyś pijałem to co było w każdym sklepiku na półce. Wystarczyło się jednak rozejrzeć uważniej i nie bać się skosztować. Początki bywają trudne...Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-04-06, 19:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52Trudno dyskutować o gustach, niech każdy zostanie przy swoim. A może odezwie się ktoś, kto wesprze mnie w tym pojedynku na browary i podzieli moje dyletanckie gusta ?
A Twoje "dyletanckie" gusta moze podzielic tylko ktos kto nie probuje poznac czegos nowego.
Na tym forum masz opisane sklepy z ciekawymi piwami w Polsce i nie tylko, ale wiadomo, ze nie wszystkie piwa tam docieraja.
Ostatnia deska ratunku jest wysylanie sobie poczta piw, nieosiagalnych w danym regionie. I wielu forumowiczow dzieki temu poznaje nowe ciekawe smaki.
Piszesz, ze handlowcy zawalaja sklepy chodliwym piwem. Masz racje, sprzedaja piwa, ktore sa reklamowane w TV bo to im zapewnia zysk. Ale zapewniam Cie, ze sa w Polsce sklepy, ktorych wlasciciele znaja sie na piwie i oprocz zysku dbaja tez o podniebienia swoich klientow.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Wiara kupuje to co widzi w TV, w reklamach. A w reklamach masz własnie Żywca, Tychy, Okocim. Nie kieruj się owczym pędem. Kup po jednej butelce z pięciu tu wskazanych browarów. Wydatek nie będzie wielki, a będziesz mógł choć spróbować wyrobić sobie zdanie.Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-04-06, 20:20.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52Z Żywca połykam tylko porterka, chyba że jestem w Bielsku lub okolicy - wtedy piję beczkowe, bardzo dobre.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Choć nie piję Żywca..bo tak szczerze powiedziawszy z piw to wolę smakowe, no i ostatnimi czasy Faustus..ale zastanawia mnie dlaczego wszyscy tego piwa tak się czepiają Z pewnością gdzieś to jest na forum, ale czasu brak na szperanie w takiej ilości wątków.
Tylko proszę mnie od razu nie krytykować i nie bić Bom ja młody piwosz
Może jak zacznę w końcu warzyć swoje piwko to będę miała porównanie Tylko byle się nie okazało, że nawet Żywiec jest lepszy od mojego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52No teraz mnie przekonałeś. Tak rzeczywiście chyba nie mam pojęcia o dobrych piwach, podobnie jak wielu handlowców - szefów sklepów detalicznych, którzy zamiast dobrym , chodliwym piwem zawalaja swoje półki: Żywcem z porterem na czele, Kaperem, Okocimiem - oczywiście mocnym, a także Tyskim.
Teraz jestem stałym klientem internetowego sklepu Czarnkowa, bo domagaja sie tego niedawni wielbiciele Heinekenów itp. Co 2 tygodnie przychodzą też do mnie na wyszynk domowego z beczki, ale nie jestem w stanie produkować zadowalających ilości, aby jeszcze rozdawać do domów. No i nie wszystkie piwa udają się. To prawda, że w domowej produkcji najczęściej coś jest nie tak do końca, jak chciał piwowar. Ale to jest właśnie wyzwanie!
Comment
-
-
Czasy piwa z bączka pamiętam doskonale, albowiem tylko takie było w czasach mojej młodości. Także pijałem piwo pod kioskiem i świetnie smakowało - nawet przy 10 - 15 stopniowym mrozie. Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
W tym tygodniu kupiłem piwo MOCNE Polskie w bączku z browaru Jako * 1984 - takie sobie - więcej z tym piwem nie będę eksperymentował.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52Czasy piwa z bączka pamiętam doskonale, albowiem tylko takie było w czasach mojej młodości. Także pijałem piwo pod kioskiem i świetnie smakowało - nawet przy 10 - 15 stopniowym mrozie. Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
W tym tygodniu kupiłem piwo MOCNE Polskie w bączku z browaru Jako * 1984 - takie sobie - więcej z tym piwem nie będę eksperymentował.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Michał52Myślę, że także znasz sposób na picie zimnego piwa na mrozie ?
To także doskonały sposób na zmniejszenie goryczki, jesli komuś jest za dużo. Sól świetnie redukuje smak gorzki.
Zamów te Noteckie niepasteryzowane i daj znać.
Comment
-
Comment