Witam wszystkich

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
    Piwo nie powstanie po 5 - 10 dniach. Tu czas liczy się w miesiącach.

No bo piwo a podpiwek to co innego. Tez mam wspomnienia z podpiwkiem, sąsiedzi robili a ich wnukowie podbierali im z piwnicy
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

Piwo nie powstanie po 5 - 10 dniach. Tu czas liczy się w miesiącach.
      ależ powstanie, jedynie potrzebuje czasu, by odkryć przed konsumentem dojrzalość i wyrafinowanie. czasem wystarczy miesiąc, a czasem trzeba czekać dłużej... jak z kobietami
      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-04-10, 22:39.

Comment

• adam16
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        ależ powstanie, jedynie potrzebuje czasu, by odkryć przed konsumentem dojrzalość i wyrafinowanie. czasem wystarczy miesiąc, a czasem trzeba czekać dłużej... jak z kobietami
        Tu pozwolę sobie nie zgodzić się. Piwo nie powstanie w 10 dni. Choćby nie wiem jak to przyspieszać. Pić oczywiście można ale piwo wymaga czasu.
        Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-04-10, 22:44.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

Tu pozwolę sobie nie zgodzić się. Piwo nie powstanie w 10 dni. Choćby nie wiem jak to przyspieszać. Pić oczywiście można ale piwo wymaga czasu.
          To rzeczywiście się nie zrozumieliśmy. Spłycając wywód: większa część procesu produkcji przebiega właśnie w ciągu tych 10 dni. Owszem nie jest to produkt finalny, ale do wszystkiego trzeba dojrzeć, konsumet do piwa również

Comment

• Michał52
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.03
            • 32

To "piwo" na bazie podpiwku było tak zaprogramowane, aby jego proces produkcyjny był bardzo szybki. Ono miało wypełnić lukę na rynku napojów chłodzących. Taka była idea. A może któryś z hobbystów ma oryginalne opakowanie z przepisem i zacytuje nam ? Ja ostatni raz taki napój piwny piłem pod koniec lat sześćdziesiątych.

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Można jeszcze dostać w sklepach podpiwek. Widziałem kilka dni temu.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
              X