Piwo nie powstanie po 5 - 10 dniach. Tu czas liczy się w miesiącach.
No bo piwo a podpiwek to co innego. Tez mam wspomnienia z podpiwkiem, sąsiedzi robili a ich wnukowie podbierali im z piwnicy
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Piwo nie powstanie po 5 - 10 dniach. Tu czas liczy się w miesiącach.
ależ powstanie, jedynie potrzebuje czasu, by odkryć przed konsumentem dojrzalość i wyrafinowanie. czasem wystarczy miesiąc, a czasem trzeba czekać dłużej... jak z kobietami
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-04-10, 22:39.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
ależ powstanie, jedynie potrzebuje czasu, by odkryć przed konsumentem dojrzalość i wyrafinowanie. czasem wystarczy miesiąc, a czasem trzeba czekać dłużej... jak z kobietami
Tu pozwolę sobie nie zgodzić się. Piwo nie powstanie w 10 dni. Choćby nie wiem jak to przyspieszać. Pić oczywiście można ale piwo wymaga czasu.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-04-10, 22:44.
Tu pozwolę sobie nie zgodzić się. Piwo nie powstanie w 10 dni. Choćby nie wiem jak to przyspieszać. Pić oczywiście można ale piwo wymaga czasu.
To rzeczywiście się nie zrozumieliśmy. Spłycając wywód: większa część procesu produkcji przebiega właśnie w ciągu tych 10 dni. Owszem nie jest to produkt finalny, ale do wszystkiego trzeba dojrzeć, konsumet do piwa również
To "piwo" na bazie podpiwku było tak zaprogramowane, aby jego proces produkcyjny był bardzo szybki. Ono miało wypełnić lukę na rynku napojów chłodzących. Taka była idea. A może któryś z hobbystów ma oryginalne opakowanie z przepisem i zacytuje nam ? Ja ostatni raz taki napój piwny piłem pod koniec lat sześćdziesiątych.
Można jeszcze dostać w sklepach podpiwek. Widziałem kilka dni temu.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment