Witam serdecznie Wszystkich piwoszy, właśnie zaczynam zabawę z domowym browarnictwem, mam nadzieję że na tym portalu nauczę się czegoś na ten jakże zajmujący temat. Pozdrawiam i wracam do piwa.
Ostatnia zmiana dokonana przez qberts; 2007-03-29, 21:44.
Z pewnością o wielu ciekawych rzeczach dotyczących piwowrstwa możesz tu poczytać, a o resztę, bezproblemowo, możesz dopytać (pod warunkiem, że owe zagadnienia nie są już omówione)
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Dziękuje bardzo. Na razie mam nadzieje, że te pierwsze wyjdą możliwe do wypicia, na pyszne raczej nie liczę, ale ćwiczenie czyni mistrza więc może kiedyś. Pozdrawiam
Restauracja położona jest w centrum miasta tuż obok parku miejskiego, już na terenie Skweru Szarych Szeregów (niedaleko jest Rezerwat Kadzielnia). Jeśli chodzi o piwa to z kija mamy tylko Tyskie i Perłę, więcej i ciekawiej dzieje się na półkach, gdyż mamy tam dobry wybór piw (także kraftowych)...
Do Bytowa wybierałem się już od jakiegoś czasu kuszony reaktywacją browaru po ponad 10 latach przerwy, a tym bardziej zachęcony degustacją piw i miłą rozmową na stoisku podczas ostatniego FDP we Wrocławiu. Czekałem do wakacji gdyż wtedy po 23 latach miały być reaktywowane rozkładowe...
Piwa z nalewaka: Brok Sambor: 2,8 pln za 0,5
Tyskie 3 Pln za 0,5 oraz trochę butelkowych w tym jedno naprawdę godne uwagi: Noteckie Jasne. Niestety ciepłe bo wszyscy piją butelkowe tyskie[/list] , ale można poprosić o schłodzenie....
Kolejny sklep na tej ulicy, Szarych Szeregów staje się piwną ulicą Pochodziłem po sklepie i wypatrzyłem dwa ciekawe piwka w tym jedno arcyciekawe. Pierwsze to Gobin z Browaru Hetman(niestety puszka) a drugie Pilsner z Piotrkowa w litrowym pecie aż za 5,50 zł.
Przy kasie Pani dziwnie...
Browar Markowy w Hajnówce ma już swój sklep firmowy, za który służy sklep rybny przy ulicy Batorego 3.
Na wczorajszej wycieczce kolejką wąskotorową po ostępach Puszczy Białowieskiej miałem okazję odwiedzić miejsce, które śmiało można określić jako firmowy bar browaru. ...
Comment