Cześć :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marxx
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.04
    • 10

Cześć :)

Witam się jeszcze raz już oficjalnie, bo mniej oficjalnie przywitałem się w watku "kołyska" To w zwiazku z większą ilością pytań.
    Pisze z Chicago, ktore to ma naprawde niezła alkoholowa tradycje (min. prohibicja i ogromna ilosc imigrantow niemieckich), jest tu piwa zatrzesienie i to z całego świata. I radze nie wierzyć ze Amerykanie to barany i piwa nie potrafią warzyć, jest tu od cholery i ciut ciut dobrego miejscowego piwa. No ale oczywiscie giganty browarnicze niestety rządzą.
    Moim ulubionym piwem które staram się kupować w knajpach (z kija) jest Radegast, lubie weissa firmy Hacker-Pschorr, a tak na co dzien przy grilu lub w trakcie rozmowy standardowe piwa europejskie (polskie, niemieckie, holenderskie, angielski) od czasu do czasu japonszczyzna i chinszczyzna

Mieszkajac wczesniej w Gdansku z treningiem piwnym wystartowałem nieorginalnie bo od piwa "Specjal" niepasteryzowanego, ale jak pamietam , to jesli nie bylo skwasniale bylo sto razy lepsze od wielu dzisiejszych produkcji przemyslowych. (po jakie licho gdanski browar zostal zlikwidowany? Toz Gdansk slynal z warzenia piwa)

A tak juz o sobie, to znajomi, bliscy, praca, nauka, koncerty, ksiazki, muza, filmy...Czyli nic orginalnego

Pozdrawiam wszystkich !
    m
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Witam serdecznie rodaka za wielką wodą, mam nadzieję, że znajdziesz na forum wiele ciekawych informacji, Twoje zdrowie
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Witaj na forum!
      Jakbys byl przejazdem w New Jersey, to zapraszam na
      5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• marxx
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.04
        • 10

Dzieki! Ja tez zapraszam do siebie na degustacje, piw ci u nas dostatek ...ale nigdy za duzo

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

Witaj. Pozdrów ode mnie "Made in Poland", "Capitol", "Kaprys" i "Janosika"
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

• marxx
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.04
            • 10

Moge pozdrowic Ale obawiam sie ze nie ma juz "Made in Poland" "Kaprysu" i "Janosika" ale sprawdze znajomych moze oni cos wiedza
            Capitol ostal sie tylko na Milwokach

Comment

• pirackamuza
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1908

Upps A takie fajne koncerty w Made in Poland bywały...
              Ale to już -naście lat temu...
              Toruń przeprasza za Radio Maryja
              www.bobofruty.pl

Comment

• marxx
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2007.04
                • 10

.... Dawne czasy ...Troche sie zmienilo nawet przez te 7 lat jak tu jestem. Min. jest wiecej piwa. 12 but. 0.3L piwa europejskiego mozna jz kupic za 10$. W knajpach tez jest duzo lanego z kija. To jest naprawde ogromny plus jak pewnie sie domyslasz.

Comment

• mgiełka26
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.09
                  • 535

Witam serdecznie i życzę dobrej zabawy na forum.
                  Znajdziesz tutaj z pewnością wiele ciekawych tematów.
                  Twoje zdrowie

Comment

Przetwarzanie...
                  X