Witam wszystkich wielbicieli piwa. Jestem studentem mechaniki na PŁ. Forum przeglądam od dłuższego czasu, ale dopiero dziś postanowiłem coś napisać.
Wasze zdrowie
Browar Ziemia Obiecana ma przyjemność zaprosić Państwa na trzecią edycję festiwalu piw rzemieślniczych na terenie swojego Atelier. W tym roku gościmy u siebie 8 świetnych browarów z 6 europejskich krajów. Oprócz doskonałego piwa zapewniamy...
W najbliższy weekend odbędą się obchody 596 urodzin Łodzi. Jedną z imprez towarzyszących temu wydarzeniu jest Street Beer Festival. Odbędzie się na ul. Piotrkowskiej przy pasażu Schillera. Będzie trzynaście browarów, Bractwo Piwne i PSPD. Zapowiedzieli się : Browar Piwoteka , Browar...
Kontynuacja zapoczątkowanej w 2023 r. tradycji odwiedzania grobów zmarłych członków Bractwa Piwnego. W tym roku odwiedzamy groby zmarłych członków.:
- Marek Suliga, godz. 11.15, cmentarz "Mania" w Łodzi;
- Zbigniew Olobry, godz. 12.30, cmentarz "Doły" w Łodzi.
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Comment