cześć:))

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • perfekt32
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.06
    • 13

cześć:))

wpadlem tu tak tylko przejazdem z mnustwem pytan i wątpliwości, a moze ktoś mnie tu sprowadzi na ziemię .Chcialbym stworzyć maly browarek w miasteczku (ok.40 tyś . ludu) gdzie kiedyś bylo wiele malych browarów a teraz pustki.Czy ktoś moze mnie jakoś pokierować od czego zacząć, gdzie udać sie na nauki ,gdzie nabyć sprzęt, jaki mogą być tego koszty??? itd
    Pozdrawiam
    Adam
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Wpierw próbował bym uwarzyć dobre piwo w domu, w tzw międzyczasie poczytać forum
    Może informacje wpisane do profilu (brodaty u góry ekranu) pomogły by w skierowaniu do właściwych osób np. w Warszawie.

Kierunek -> wyszukiwarka , witaj na forum.
    Last edited by mark33; 2007-06-17, 21:18. Powód: dopełnienie odpowiedzi

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perfekt32 Wyświetlenie odpowiedzi
      wpadlem tu tak tylko przejazdem z mnustwem pytan i wątpliwości, a moze ktoś mnie tu sprowadzi na ziemię .Chcialbym stworzyć maly browarek w miasteczku (ok.40 tyś . ludu) gdzie kiedyś bylo wiele malych browarów a teraz pustki.Czy ktoś moze mnie jakoś pokierować od czego zacząć, gdzie udać sie na nauki ,gdzie nabyć sprzęt, jaki mogą być tego koszty??? itd
      Pozdrawiam
      Adam
      Będę brutalny. Z takim podejściem jakie zaprezentowałeś w tym poście - odpowiedź może być tylko jedna i wierz mi, ze jest to odpowiedź szczera i dla Twojego dobra. Daj sobie spokój.
      Last edited by kopyr; 2007-06-17, 21:25.
      blog.kopyra.com

Comment

• perfekt32
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.06
        • 13

a wlaśnie, ze nie dam) sobie spokoju)

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Powiedz, co to za miasteczko. Może od razu uda się znaleźć jakieś miejscowe tradycje i sentymenty piwowarskie, do których będziesz mógł sięgnąć.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• perfekt32
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.06
            • 13

Przepraszam
            ale chce to narazie zachowac dla siebie- są to tzw ziemie odzyskane.

Comment

• perfekt32
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.06
              • 13

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Będę brutalny. Z takim podejściem jakie zaprezentowałeś w tym poście - odpowiedź może być tylko jedna i wierz mi, ze jest to odpowiedź szczera i dla Twojego dobra. Daj sobie spokój.
              wiesz co kopyr.............."slysze " w twojej wypowiedzi.............stolecznego , eeeeeeeeeetam nieważne
              milego dnia)

Comment

• mgiełka26
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.09
                • 535

Każdy ma prawo mieć swoje marzenia Nie zniechęcaj się tylko walcz.
                Witaj na forum. Z pewnością znajdziesz tu wiele interesujących rozmów na przeróżne tematy
                Twoje zdrówko

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perfekt32 Wyświetlenie odpowiedzi
                  wiesz co kopyr.............."slysze " w twojej wypowiedzi.............stolecznego , eeeeeeeeeetam nieważne
                  milego dnia)
                  "Stolecznego"? Nie rozumiem, może rozwiniesz.

Chciałeś rady - dostałeś. Była skrótowa, teraz dam ci linka do dyskusji. Niestety, ale w obecnych warunkach prawnych otwieranie browaru w 40 tys. miejscowości, o ile nie jest to Zakopane, to sposób na spektakularne bankructwo. Proponuję Ci żebyś sobie zrobił biznesplan całego przedsięwzięcia, a wtedy czarno na białym Ci wyjdzie, że moja rada, choć brzmiała złośliwie, to była jak najbardziej szczera.
                  blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                  X