Jestem Fiestor z Lęborka :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Fiestor2
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.06
    • 16

Jestem Fiestor z Lęborka :)

Siema, Elo, Cześć czy jak tam wolicie
    Nazywam się Tomek i jestem z Lęborka (pomorze). Mam 19 lat, na chwile obecną jestem szczęśliwy bo wczoraj wypilem pare piwek
    6 czy 7 specjali i 1 Vipa

Mój rekord to ponad 30 piw w 3 dni.

Dlaczego o tym pisze? Nie!, Nie jestem chwalipiętą, ale tu chyba o to chodzi - to forum o piwie

Mój ulubiony browar to specjal. Specjal tradycyjny, czarny, najlepiej z lodówki i w buteleczce.
    Oprócz specjala lubie żubry i piwa reklamowane w telewizji typu tyskie, lech, żywiec. (Nie patrze na to ze one są reklamowane i drogie. Są poprostu dobre). Do do światowych piw nie mam wiekszego doświadczenia. Jedynie kilka niemieckich piw oraz kilka z Czech i Słowacji.

W swoim życiu wiele wypiłem także VIPów z biedronki. Ohydne ale jakże ekonomiczne piwko. Tanie i mocne. Lubie pić alkohol ale bardzo żadko kiedy pije cos innego niż piwo...

To wszystko )
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Myślę, że Cię rozczaruję. Co prawda niejeden z nas wypijał podobne ilości, ale w zestawie nie było VIPów ani innych piw "ekonomicznych". I nie chodzi na tym forum o ilość, a o jakość. Pozostaje mi mieć nadzieję, że jak poczytasz to nabierzesz ochoty na spróbowanie prawdziwych piw, których z całą pewnością w "Biedronce" nie znajdziesz.

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fiestor2
      piwa reklamowane w telewizji typu tyskie, lech, żywiec. (Nie patrze na to ze one są reklamowane i drogie. Są poprostu dobre).
      Hm, to bardzo ciekawe. A, jeśli można zapytać, znasz jeszcze jakieś "dobre" piwa?

Piłeś może kiedyś jakieś niedobre, na przykład niepasteryzowane? Albo mętne, trochę kwaśne, "walące" czymś jakby bananami i goździkami?

Comment

• Shlangbaum
        • 2005.03
        • 5828

...www.browar.biz jest portalem dla birofilów a nie dla alkoholików...

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• arcy
          • 2002.07
          • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
          ...www.browar.biz jest portalem dla birofilów a nie dla alkoholików...
          Oj Shlangie, bo oberwiesz za odstraszanie nowych

Comment

• Fiestor2
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.06
            • 16

arcy - nie lubie takich jak Ty zle trafilem. Nie to forum...
            Niestety nie miałem okazji (pieniędzy, czasu) żeby spróbować piwa o jakich piszesz...
            A birofilem nie jestem, jedynie malutka kolekcja:

0,66 Heineken
            Kelt
            0,33 Heineken
            Hubal
            Puszka TYSKIE-WOODSTOCK2006
            Efes Pilsen (tureckie)
            Calsberg 0,5
            Old Keg 0,5
            a także masa (z 200) kapselków od piwa (głównie specjale, żubry)

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Poświęć dzień albo dwa na czytanie forum, zwłaszcza na opisy piw. Po takiej lekturze zaczniesz szukać.

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                Oj Shlangie, bo oberwiesz za odstraszanie nowych
                wal śmiało

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Fiestor2
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.06
                  • 16

arcy - widzisz, czytam już od paru dni (zarejestrowany jestem od 2 albo 3 dni) Czytałem naprawde sporo. Niestety nie miałem okazji spróbować takich piw. Może mnie do tego nie ciągnie(?)
                  Owszem piwo to niezastąpiona rzecz, nie kręci mnie jednak picie piw które będą kosztowały 2 razy więcej niż normalne. Wole z kumplami iść do spożywczego i zrobić grila przy normalnych polskich piwach. Pewnie zapytasz - jakie to są normalne... Normalne to są takie piwa które można dostać w wiekszości sklepów za normalną cene (2-2,50zł).

Nie lubie również ludzi przemądrzałych. "Gdzie ja nie byłem!"
                  - W Paryżu nie byłeś
                  - W Londynie nie byłeś
                  - W Madrycie nie byłeś

W d... był i g... widizał :P

to tyle z żartów.

Co do wypowiedzi użytkownika Shlandbaum to się znim zgodze. Jestem alkoholikiem. Ale nie takim menelem, tylko takim z klasą. Jestem piwoszem. Jeśli nazywacie mnie alkoholikiem, to nazwijcie siebie tak samo, bo robimy to samo.
                  Czekam na dalszą dyskusje na mój temat

Comment

• arcy
                    • 2002.07
                    • 7538

arcy - widzisz, czytam już od paru dni (zarejestrowany jestem od 2 albo 3 dni) Czytałem naprawde sporo. Niestety nie miałem okazji spróbować takich piw. Może mnie do tego nie ciągnie(?)
                    Owszem piwo to niezastąpiona rzecz, nie kręci mnie jednak picie piw które będą kosztowały 2 razy więcej niż normalne. Wole z kumplami iść do spożywczego i zrobić grila przy normalnych polskich piwach. Pewnie zapytasz - jakie to są normalne... Normalne to są takie piwa które można dostać w wiekszości sklepów za normalną cene (2-2,50zł).
                    Może Cię to zaskoczy, ale znam naprawdę sporo dobrych polskich piw tańszych niż Żywiec czy Tyskie. I jeszcze jedna uwaga - to właśnie piwa które nazywasz normalnymi są właśnie nienormalne, bo sposób ich powstania nie ma zbyt wiele wspólnego z normalnym warzeniem.

Co do piw droższych - zanim nie posmakujesz, nie będziesz wiedział, że sporo z nich jest wartych tej ceny.

Powiedzmy sobie szczerze - nie kręci Cię piwo, tylko skutek jego spożywania, zwłaszcza w większych ilościach. Przy takim podejściu, to forum szybko Ci się znudzi.

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

piw które będą kosztowały 2 razy więcej niż normalne
                      Podaj jakieś nazwy.

Comment

• Fiestor2
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2007.06
                        • 16

Zgodze się, piwo mnie nie kręci tak bardzo jak efekty jego spożycia Chociaż smak również sobie cenie. Te piwa nazwane nienormalnymi przez Ciebie dla mnie są normalne, ponieważ można je spotkać na każdym kroku (a to ważne) oraz smak mi podchodzi (jeśli Ci smak nieodpowiada to ok - ale bądź tolerancyjny na to że innym może smakować). Doświadczenia nie mam i się na piwach nie znam ale jeśli chodzi o droższe i egzotyczne to między innymi: Heineken (drogi, jednak bardzo dobrze dostępny i smaczny) oraz Miller czy coś takiego (takie małe piwo za 5 zł) Nigdy tego nie piłem

Comment

• Fiestor2
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2007.06
                          • 16

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                          Podaj jakieś nazwy.
                          Sory za spam ale sobie przypomniałem. Że z drogich piłem piwo ERDINGER. Niemieckie chyba, nawet pokal miałem po tym ale się zbił Zarąbiście smakowało. To było piwo robione na jakiś drożdżach czy na czymś takim (nie znam się wogole na produkcji piwa)

I jezcze z bardziej egzotycznych:
                          Zlaty Bazant
                          Efes Pilsen
                          Faxe
                          Kelt

Każde w miare dobre, ale mówie że jak nie mam do tego dostępu to tego poprostu nie pije.

PS - wie ktoś gdzie można kupić piwo Erdinger (np. jaka sieć sklepów ma w swojej ofercie to piwo). Są w moim mieście 2 sklepy "Alkohole świata", może tam poszukać?

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Zgodze się, piwo mnie nie kręci tak bardzo jak efekty jego spożycia Chociaż smak również sobie cenie. Te piwa nazwane nienormalnymi przez Ciebie dla mnie są normalne, ponieważ można je spotkać na każdym kroku (a to ważne) oraz smak mi podchodzi (jeśli Ci smak nieodpowiada to ok - ale bądź tolerancyjny na to że innym może smakować). Doświadczenia nie mam i się na piwach nie znam ale jeśli chodzi o droższe i egzotyczne to między innymi: Heineken (drogi, jednak bardzo dobrze dostępny i smaczny) oraz Miller czy coś takiego (takie małe piwo za 5 zł) Nigdy tego nie piłem
                            Cenisz sobie smak i pijesz Tyskie? To tak, jakbyś powiedział że Twoja ulubiona potrawa to papier toaletowy posmarowany szarym mydłem.

To, że coś można napotkać na każdym kroku, przemawia na jego niekorzyść. Nie od dziś wiadomo, że zły pieniądz wypiera dobry.

Heineken niezwykle egzotyczny jest, zwłaszcza od kiedy produkują go w Żywcu - takie niedużo miasto w południowej Polsce. Od kiedy jesteśmy w Unii, można tam jechać bez paszportu. Kurka, co ja gadam, przecież tak jest już od 1918 roku.

Wybierz się kiedyś do Gdyni, pójdź do Degustatorni. Albo w Gdańsku do sklepu "Smak". Jestem pewien, że tam znajdą się osoby, które pozwolą Ci zaopatrzyć się w dobre piwo.

PS. Ludzie, tylko nie zarzucajcie mi, że to ja odstraszam nowych. Ci którzy mnie lepiej znają, niech sobie wyobrażą z jaką trudnością usiłuję zachować powagę i dobre maniery.

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

To było piwo robione na jakiś drożdżach czy na czymś takim (nie znam się wogole na produkcji piwa)
                              To jest piwo pszeniczne. Jeśli nie Erdinger, to pytaj o Franziskanera, Paulanera, Obołonia, Faustusa. Na pewno znajdziesz któreś z nich w Lęborku. Najprostszy sposób to zapytać sprzedawcę o piwo pszeniczne, powinien się orientować. Licz się z kosztem od 6 zł za Erdingera, Franziskanera albo Paulanera. Obołoń i Faustus powinny być tańsze.

Comment

Przetwarzanie...