Cześć, mam na imię Paweł, browarnictwem domowym zajmuję się od grudnia zeszłego roku kiedy to dostałem od małżonki na gwiazdkę zestaw do "pędzenia" piwa
Mam za sobą 2 warki - już wypite, teraz jestem na etapie 3 warki (pierwsza z granulatem chmielowym - wcześniejsze to były brew kity. Nastawiam się na piwo do 5% i eks. max 12. Raczej jasne piwa.
Jeszce nie eksperymentuję. Mój browar nazywa się Piko Browar Wilanowski. Najbardziej nie lubię w robieniu piwa zachowywania sterylności.
Piwo robię na wodzie oligoceńskiej. Teraz przymierzam się do zrobienia chłodnicy ze względu na to że wodę na piwo gotuję a stygnięcie w wannie zajmuje za dużo czasu.
Mam za sobą 2 warki - już wypite, teraz jestem na etapie 3 warki (pierwsza z granulatem chmielowym - wcześniejsze to były brew kity. Nastawiam się na piwo do 5% i eks. max 12. Raczej jasne piwa.
Jeszce nie eksperymentuję. Mój browar nazywa się Piko Browar Wilanowski. Najbardziej nie lubię w robieniu piwa zachowywania sterylności.
Piwo robię na wodzie oligoceńskiej. Teraz przymierzam się do zrobienia chłodnicy ze względu na to że wodę na piwo gotuję a stygnięcie w wannie zajmuje za dużo czasu.
Comment