Mój prapradziadek był współwłaścicielem browaru Konstanczak & Waberski w Gnieźnie, a jego syn miał browar w Kłecku. Niestety niewiele wiem poza tym. Gdyby mi ktoś pomógł poznać historię tych browarów to będę wdzięczny. Oczywiście do portalu zaprowadziłóa mnie dyskusja o browarach wielkopolskich
Witam piwną brać!
Collapse
X
-
Witaj na forum!
Twoje zdrowie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Słupsk Wyświetlenie odpowiedziMój prapradziadek był współwłaścicielem browaru Konstanczak & Waberski w Gnieźnie, a jego syn miał browar w Kłecku. Niestety niewiele wiem poza tym. Gdyby mi ktoś pomógł poznać historię tych browarów to będę wdzięczny. Oczywiście do portalu zaprowadziła mnie dyskusja o browarach wielkopolskich
Przyjedź do Gniezna, wypijemy jakieś piwko, porozmawiamy i może coś wspólnie zdziałamy
Pozdrawiam„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziWitam nowego Piwosza na forum. Pewnie niebawem odezwie się forumowicz o wdzięcznym nicku 'Stolp' i opowie Ci coś o Słupskich browarach
He he, coś przeoczyłem w poście nowego forumowicza Nick to 'Słupsk' ale szuka info o browarze z Gniezna a nie ze Słupska. Ślepy jestem... Nie mniej jednak Stolp i tak może pomoże
Comment
-
-
Browar Stolp
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziWitam nowego Piwosza na forum. Pewnie niebawem odezwie się forumowicz o wdzięcznym nicku 'Stolp' i opowie Ci coś o Słupskich browarach
Comment
-
-
Browar Gniezno!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziHe he, coś przeoczyłem w poście nowego forumowicza Nick to 'Słupsk' ale szuka info o browarze z Gniezna a nie ze Słupska. Ślepy jestem... Nie mniej jednak Stolp i tak może pomoże
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet Wyświetlenie odpowiedziWitaj na forum!
Twoje zdrowie
Historia tych i innych browarów z okolicy też mnie interesuje.
Przyjedź do Gniezna, wypijemy jakieś piwko, porozmawiamy i może coś wspólnie zdziałamy
Pozdrawiam
Comment
-
Comment