Przedstawiam się :)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • palma
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.08
    • 1

    #1

    Przedstawiam się :)

    Wiek, po wojsku, na poważnie po 50 .
    Pewne doświadczenia w wyrobie win domowych oraz mocniejszych trunków. Kolej na piwo. Już po pierwszej warce (Irish Scout) - gotowy zestaw Cooper's. Fermentacja butelkowa w toku. Pierwsze łyki obiecujące. Po czterech dniach w temperaturze pokojowej piana i smak wyborne. Wynoszę do piwnicy na dalsze leżakowanie
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Witam, też zaczynałem od wina, ale piwo bardziej wciąga. Tutaj znajdziesz wszystko na temat warzenia piwa z procesem zacierania. Wbrew pozorom nie jest to tak trudne jak się wydaje, a zabawa 100 razy lepsza. Do dzieła więc i zachęcam do warzenia "all grain". Twoje zdrowie
    Fajnie gdybyś uzupełnił profil i napisał trochę o sobie.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • dori
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.10
      • 320

      #3
      Witam kolejnego piwowara. Twoje zdrowie

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10798

        #4
        witam nowego piwowara na forum
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

          #5
          Witam serdecznie i życzę samych udanych warek
          BIRRARE HUMANUM EST

          Comment

          • grzech
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.04
            • 4592

            #6
            Łeee... kolejny piwowar. No nic to, witaj mimo wszystko.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • Prusak
              Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale
              Prusak
              Piwo o ekstrakcie 12% wag i alko 4,7% obj.
              Barwa bursztynowa nieprzezroczysta. Po nalaniu zapach i piana obiecujące, da się wyczuć nuty miodowo-owocowe i biszkopt, piana kremowa gęsta, utrzymuje się dość długo, po czym opada do obrączki, natomiast szkła piwo słabo się trzyma.
              ...
              2022-09-29, 13:57
            • Javox
              Sadler's Ales, Peaky Blinder Lager
              Javox
              Lager z motywem filmowym.
              Alko 4,1%
              Chmiele: Challenger, Cascade.

              Piana - tylko na początku potem nic.
              Lacing - nic.
              Barwa - blada słomka.
              Gaz - średni.
              Aromat - zbożowość potem mokry karton.
              Smak - lekko słodkawe, zbożowość (potem zalatywało...
              2021-12-25, 15:11
            • dadek
              Nieczajna 32, Browar Nieczajna
              dadek
              13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
              2021-06-10, 17:23
            • Helix1988
              Scout double wheat IPA Trzech kumpli- jak zrobić
              Helix1988
              Witam.
              Chciał bym uwarzyć takie piwko jak w temacie.
              Chce użyć:
              Słody:
              Pale Ale Maris otter 45%
              Pszeniczny Strzegom 3-6 EBC 45%
              jakiś karmelowy nie wiem coś doradzicie coś około 10 %

              chmiele:mosaic, citra, amarillo - w jakiej kolejność...
              2016-04-14, 15:21
            • Helix1988
              Scout double wheat IPA Trzech kumpli
              Helix1988
              Witam.
              Chciał bym uważyć takie piwko jak w temacie.
              Chce użyć:
              Słody:
              Pale Ale Maris otter 45%
              Przeniczny Strzegom 3-6 EBC 45%
              jakiś karmelowy nie wiem coś doradzicie coś około 10 %

              chmiele:mosaic, citra, amarillo - w jakiej kolejność...
              2016-04-14, 12:20
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...