Dość świeży browar restauracyjny w centrum Sztokholmu, blisko dworca kolejowego i historycznej starówki.
Minibrowar mieści się w zabytkowej kamienicy hojnie zdobionej sztukaterią.
Przy wejściu wita kaseton z ciekawym logotypem browaru, przedstawiającym jegomościa raptownie opóźniającego...
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
Mam na imię Mariusz i raczej zaliczam się już tylko do miłośników browarka ,nie mniej jednak interesuje się historią regionalną a ,że jestem z okolic Mirska powiat Lwówecki to nie sposób pominąć bogatą historię browarnictwa na moim terenie. Tak więc jestem nowym na forum, liczę...
Comment