Czas na krótkie przywitanie. Nazywam się Arkadiusz i raczej nie jestem tak doświadczonym smakoszem piw jak większość tu zebranych, ale uwielbiam po prostu ten złocisty trunek i jakoś tak do Was trafiłem, co by dowiedzieć się więcej na temat owego wspaniałego napoju. W temacie piw w sumie jestem kiepski, ale sądzę, że po poczytaniu troszkę forum zostanę cudownie oświecony i będę bardziej zorientowany w temacie piw niż teraz. Nie pozostaje nic innego jak życzyć piwa pod dostatkiem!!
Witam
Collapse
X
-
Czas na krótkie przywitanie. Nazywam się Arkadiusz i raczej nie jestem tak doświadczonym smakoszem piw jak większość tu zebranych, ale uwielbiam po prostu ten złocisty trunek i jakoś tak do Was trafiłem, co by dowiedzieć się więcej na temat owego wspaniałego napoju. W temacie piw w sumie jestem kiepski, ale sądzę, że po poczytaniu troszkę forum zostanę cudownie oświecony i będę bardziej zorientowany w temacie piw niż teraz. Nie pozostaje nic innego jak życzyć piwa pod dostatkiem!!
Twoje zdrowie -
Witaj wśród pozytywnie zakręconych. Zdruffko
(Eekh...a z tym ulubionym piwem to tak na poważnie?)
Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
Related Topics
Collapse
-
Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
Channel: Czechy
-
-
Dobrze zaopatrzony sklep z alkoholami i nie tylko. Wydzielona salka z piwami. Jeszcze większa wydzielona salka z rumami.
Dużo kraftów (przede wszystkim), większość w lodówkach.
Czynny poniedziałek - sobota 9-18, niedziela nieczynne
www: http://pivoteka-liberec...-
Channel: Czechy
2025-02-01, 09:39 -
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Browar kontraktowy założony przez dwóch wiedeńskich piwowarów domowych w 2015 r.
Większość piw warzą w browarze Loncium z Karyntii, ale tu nie znalazłem informacji o miejscu warzenia.
Irish Red Ale (IRA)
11,5% ekstr.
4,9% alk.
22 IBU
...-
Channel: Austria
2025-01-01, 23:01 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment