witam wszystkich (i przy okazji kilka pytań) :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bogusz
    • 2024.11

witam wszystkich (i przy okazji kilka pytań) :)

Cześć wszystkim,
    strasznie się cieszę, że znalazłem tak przezacny serwis. Mam nadzieję, że teraz skończą się moje piwne poszukiwania po omacku i będzie można od jakiegoś życzliwego dowiedzieć się, gdzie można kupić / wychylić kufelek tego, co trzeba

A przy okazji - czy wie ktoś może, gdzie w warszawie można kupić importowanego Heinekena? Chciałbym zrobić mały experyment i spróbować łyka tego czegoś, co leją w Polsce do zielonych butelek, po czym natychmiast porównać z importowanym Heniem.

I jeszcze jedno - słyszałem legendy o niefiltrowanej, pszenicznej Reginie. Gdzie w warszawie można zaopatrzyć się w to cudo?

Pozdrawiam - niech bąbelki nie uderzają do głowy, no i jak najmniej bicia piany
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bogusz Wyświetlenie odpowiedzi
    Cześć wszystkim,
    strasznie się cieszę, że znalazłem tak przezacny serwis. Mam nadzieję, że teraz skończą się moje piwne poszukiwania po omacku i będzie można od jakiegoś życzliwego dowiedzieć się, gdzie można kupić / wychylić kufelek tego, co trzeba

A przy okazji - czy wie ktoś może, gdzie w warszawie można kupić importowanego Heinekena? Chciałbym zrobić mały experyment i spróbować łyka tego czegoś, co leją w Polsce do zielonych butelek, po czym natychmiast porównać z importowanym Heniem.

I jeszcze jedno - słyszałem legendy o niefiltrowanej, pszenicznej Reginie. Gdzie w warszawie można zaopatrzyć się w to cudo?

Pozdrawiam - niech bąbelki nie uderzają do głowy, no i jak najmniej bicia piany
    Witaj!
    Z Reginą będziesz miał problem: Regina żegna piwoszy
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

hmm, wygląda na to że Reginę robią teraz w browarze kormoran. Pytanie, czy także produkują tam pszeniczniaka?

Comment

• adam16
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bogusz Wyświetlenie odpowiedzi
        hmm, wygląda na to że Reginę robią teraz w browarze kormoran. Pytanie, czy także produkują tam pszeniczniaka?
        Niestety - przynajmniej jeśli chodzi o stan mojej wiedzy - nie produkują pszenicy. Za to masz teraz pszenicę (średnio udaną co prawda) z Ciechanowa.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

piłem, piłem. I póki co, wolę - mimo wyżej ceny - Faustusa albo Obołonia. W zasadzie zgadzam się innymi tutejszymi opiniami i pszenicy z Ciechanowa, że rozczarowanie. Ale pierwsze koty za płoty, trzeba będzie im jeszcze dać szansę w imię wspierania rodzimej produkcji. Tymczasem zasmakowałem w "Baltas" z litewskiej Kłajpedy. Mniam

Comment

• Bombadil13
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
            Za to masz teraz pszenicę (średnio udaną co prawda) z Ciechanowa.
            No toś mu podsunąl rarytas Jeszcze się chlop raz na zawsze do pszenicy zrazi
            Poszukuję

Comment

• Pinio74
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.10
              • 3881

Cześć Bogusz, Twoje zdrowie
              BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
                No toś mu podsunąl rarytas Jeszcze się chlop raz na zawsze do pszenicy zrazi
                Toż napisałem delikatnie, że ona "średnio udaną" jest.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Comment

Szanowni, a co z moim pierwszym pytaniem? Czy gdziekolwiek w Polsce jeszcze można kupić heinekena z importu, z tym starym, ziołowym zapachem? Czy też Grupa Żywiec wzięła wszystko? Chętnie napiłbym się importowanego Becksa . Ech..Stare czasy

Comment

• pirackamuza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1908

Witaj.
                    Myślę, że w niektórych marketach dostaniesz oryginalnego heńka. Przed Sylwestrem bywa taki w szampanowych butlach i ten jest produkowany w Holandii.
                    Ale czy aż tak warto go szukac...?
                    Toruń przeprasza za Radio Maryja
                    www.bobofruty.pl

Comment

A nie wiem, chce się przekonać. Nie żebym śnił o tym po nocach, po prostu czasem ochotę napić się takiego starego heńka, ale w sklepach wszędzie to polskie g. Żadnej możliwości wyboru.

Comment

• anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

witam
                        aleś się uparł na tego heńka , napij się niepasteryzowanego ciechana albo miodowe i przekonaj się jak smakuje dobre piwo
                        Mniej książków więcej piwa

Comment

na niepasteryzowanego Ciechana i miodowego mam niemal abonament w sklepie koło domu Regularnie wynoszę też stamtąd Hebana, Obołonia, Faustusa i Erdingera

Comment

Przetwarzanie...
                          X