Mille Failte

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Semper_Fidelis
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.10
    • 78

Mille Failte

Witajcie o Czcigodni. Przyjmijcie w Swe grono kolejnego wyznawcę. Na birofilię jestem chory od 15 lat, a dopiero teraz znalazłem tę stronę z grupą wsparcia. Moja choroba objawia się zamiłowaniem do dużego ciemnego z pianką. Dodatkowo cierpię na natręctwo objawiające się zbieraniem etykiet ze szklanych (a o zgrozo, czasem nawet plastikowych) opakowań po szlachetnym trunku jakim jest piwo (plastik jednak ujmuje mu część szlachectwa). Najchętniej kuruję się piwami ciemnymi (szkoda, że większość naszych jest mocna) - Heban, Palone, Belfast, Irlandzkie. Jednak najbardziej kocham nowe smaki (to czasem bywa bolesne - np. piwo o smaku czekoladowym, bananowym czy kwiatowym). Jednak czego się nie robi dla nowej etykiety. Efektem ubocznym są nieco mniej pokażne zbiory kapsli, podstawek, szkalnek, breloków i innych pożytecznych gadżetów. Liczę na Waszą akceptację o Czcigodni. Pozdrawiam, Marcin "Fidel" - birofil.
    Last edited by Semper_Fidelis; 2007-10-25, 10:35.
    "Ergo bibamus!"
  • peter007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.06
    • 2820

Witaj, miło się czyta kogoś kto już wie, że na koncerniakach świat się nie kończy
    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Witam miłośnika ciemnego z pianką, ja także należę do tych co przeszli na "ciemną stronę mocy". POzdrawiam
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Witaj na forum, życzę mnóstwa nowych ciemnych smaków idealnie dopasowanych do gustu - niech piwowarstwo uzupełni Twoje zacne hobby

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

Witaj "Ciemniaku"!
          Dobrze, że nie znalazłeś tego forum przed ostatnim Zlotem, bo pewnie wypiłbyś nam cały zapas ciemnego Noteckiego
          Twoje zdruffko
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

Przetwarzanie...
          X