Fiola1 wita!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chromi
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.05
    • 33

Fiola1 wita!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fiola1 Wyświetlenie odpowiedzi
    Kolor: Nieprzenikliwy. Tysiącletni. Gdyby noc z 31 sierpnia na 1 września miała podobną głębię, hitler przebiłby się ze swoim blitzkrieg'iem pod Islandią. o takich ciemnościach pijane wróżki plotą opowieści. Oczy można wypatrzeć, życiorys zaprzepaścić od tego wpatrywania się. ciemna masa przy takich otmętach czerni wysiada. [5]
    Piana: zasadniczo nie było, więc nie mogę jej ocenić. ale ponieważ w naszej codzienności piany aż za wiele, jej brak poczytuję jako dobry znak zmain w społeczeństwie w kierunku Państwa Bez Piany. [5]
    Zapach: Świeże orzechy prosto z targu w lipcowy ranek, bo wiadomo że rano orzechy pachną najpiękniej. coś jakby chmiel, pewnie chmiel dodają do tego piwa. Zapach prowadzi lekko, jakby wcale nie trzymał za rękę, jakby nie dotykał. Co rano listonosz przywozi nowe smaki, ale to jux nie to samo. [5]
    Smak: Smak piwa Koźlak poza tym że eksportowy, to przebiegły. gdy Źywiec zmiata z powierzchni wszechświata, tak że nawet bezdomni cierpią, gdy krajan klei się jak znaczki pocztowe do wszystkiego co słodkie, gdy EB nieistnieje, a Koźlak z Bielkówka prawie robi wielką różnicę, Koźlak z Witnicy mógłby trwać aż po koniec jakikolwiek. Mleczny, wiśniowy, niedotykalny. Leżałbym wówczas rozłożony na łące jak miesiąc maj i pił, i pił, i pił. Ciepło dojrzałej wiosny byłoby tym na co czekałem całe życie. [5]
    Wysycenie: Beznadziejne. Kto to widział żeby tak nasycać? daję 2 ponieważ nie znajduję jeszcze równowagi ocen spomiędzy poszczególnych wartości. Dla usprawiedliwienia dorzucę, że nasycenie nijak się ma do absolutu. [2]
    Opakowanie: Po szklanej codzienności butelki 0,5 małe stróżki kleju do etykiet (jakaś kazeina dmuchana zapewne) spływają z zakłopotaniem. Zapierający dech w piersiach gest browaru. Kto dałby dziś tyle pary kleju w gwizdek. Ulubione piwo bossa czyli Springsteen'a. Napis koźlak, ignorujące spojrzenie kozła i szczerość z przeciwutleniaczem E-300 (wiadomo że oprócz mózgu Jarosława Kaczyńskiego wszystko dzisiaj utlenia się) dodają wydawnictwu charakteru. [5]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.85]]
    Fiola1 już lepiej nie oceniaj żadnych piw!!!!
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

fiola1 - nie przypalaj tak wiele

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Zgłaszam nominację w kategorii ocena za rok 2007
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• piowen
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.09
        • 207

Fiolo, muzo nasza...

Ja zgłaszam to:
        Belfast z browaru Jabłonowo Piwo mocne premium (ciemne) eks. 14,1% alk. 6,5% Prawdopodobnie najlepsze ciemne piwo w Polsce!!! Smak lekko słodkawy, prawie nie czuć goryczy. Piana mocna i kremowa (prawie jak u Guinnessa). Producent mówi że to piwo typu Irlandzkiego, ale do końca tak nie uważam. :stout: a podsumowując

też się należy...

"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• fiola1
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.09
          • 34

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chromi Wyświetlenie odpowiedzi
          Fiola1 już lepiej nie oceniaj żadnych piw!!!!
          dzisiaj bedzie Frater podwójny Chormciu. Wytrzymaj! Ten kraj tego potrzebuje

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9789

Fioła,

chcę, żebyś wiedział, że od teraz, po lekturze Twych piwnych ocen, żadne wypite piwo nie będzie już takie samo...

Czytając Twe posty...

KLĘKAM.

Jeśli ocenisz dzisiaj trzecie piwo, odbierzesz Koleżankom i Kolegom szansę na załapanie się chociaż na podium w kategorii "Ocena Roku 2007". Bądź litościwy!

Comment

• chromi
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.05
              • 33

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fiola1 Wyświetlenie odpowiedzi
              dzisiaj bedzie Frater podwójny Chormciu. Wytrzymaj! Ten kraj tego potrzebuje
              Tak ... Tylko wcześniej przypalisz sobie znowu joint'a ....

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Wejście smoka. Czekam na wypełnienie profilu, to dopiero będzie perełka.

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10769

aż strach się bać
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zgłaszam nominację w kategorii ocena za rok 2007
                    Popieram, jestem pod wrażeniem, serio
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• grzech
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.04
                      • 4592

A może by tak, te oceny poprzenosić do działu Twórczość?

Comment

• sergioP
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.09
                        • 1271

Po co je tam przenosić?
                        Jestem pewny, że kolega fiola prędzej czy później tam trafi i się wykaże w odpowiednich wątkach
                        - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                        - ???
                        - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                        Dzień dobry panu.
                        Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• Wielki_B
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.02
                          • 1968

Z niekłamaną przyjemnością przeczytałem oceny piw wystawione przez kolegę Fiolę. - Chętnie wyślę Ci jakieś moje piwa. Zarówno te, które w mojej ocenie są dobre, jak i te, które się nie udały. Jest tylko jeden warunek - opiszesz je na forum!
                          Napisz mi tylko słowo na PW.

PS. Kurna, akurat nie mam żadnego kwasiżura i po raz pierwszy w życiu tego żałuję! Bo z pewnością wart byłby porównań do Blitzkriegu, Stalingradu czy Łuku Kurskiego, o Wietnamie nie wspominając
                          No ale nie mniej chętnie poczytam o łąkach, kwiatach, rosie, księżycu, tęczy i kobiecych fascynacjach (o ile coś przypadnie Ci do gustu).

Comment

• Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

Literacka Nike w w kategorii recencje- podkategorii - ocena piwa Szacunek Kolego !

Jednak teraz ciężkie zadanie przed Tobą, po takim wejściu- wypadałoby utrzymać poziom

Comment

• JAQBA
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.08
                              • 1352

Dla mnie BOMBA , poezja i jakie oddziaływanie na wyobraźnię ...
                              Twoje - nieustającej Weny Twórczej

Comment

Przetwarzanie...
                              X