Witam. jestem tu nowy, rozglądam się po portalu. Muszę go rozszyfrować. Osobiście najbardziej lubię piwo jasne niepasteryzowane. Obecnie z browaru Grodzisk i Czarnków. Może znacie dobre nie podrobione zbędną chemią piwo.
Piwencjo niepasteryzowane
Collapse
X
-
Bardzo ciekawe. Ciekawe skąd masz dostep do piwa z Grodziska?
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dgcs Wyświetlenie odpowiedziWitam. jestem tu nowy, rozglądam się po portalu. Muszę go rozszyfrować. Osobiście najbardziej lubię piwo jasne niepasteryzowane. Obecnie z browaru Grodzisk i Czarnków. Może znacie dobre nie podrobione zbędną chemią piwo.
Niepasteryzowane piwa robią w Polsce następujące browary:
Amber Bielkówko
Konstancin
Ciechan z Ciechanowa
Czarnków (ale dostępne tylko lokalnie)
Grudziądz
Gościszewo
Cornelius z Kipera też chyba nie jest pasteryzowany
no i browary restauracyjne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziniektóre browary mają sklepy internetowe
niepasteryzowany jeszcze Edi i Cieśle
Aha i nie używaj wyrazu "piwencjo" - drażni mnie.
PS: A swoją drogą anteks dlaczego przestałeś używać wielkich liter i znaków interpunkcyjnych. Piszesz jak jakiś noob.Last edited by kopyr; 2008-01-20, 21:06.
Comment
-
-
niepasteryzowane
Przepraszam Was , błąd piwo z Grudziądza , ostatnio piłem je jesienią ubiegłego roku, dawno nie widziałem go w sklepie. Mieszkam w Krotoszynie Wielkopolskim, mieliśmy kiedyś własny browar, ale wolny rynek i inni nieudolni zniszczyli tą historię. Piwo wcześniej produkowane było dosyć dobre. Dzięki za wyrozumienie. Uczę się.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziniektóre browary mają sklepy internetowe
niepasteryzowany jeszcze Edi i CieśleMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzinie używaj wyrazu "piwencjo" - drażni mnie.Poszukuję
Comment
-
-
Witam sasiada zza miedzy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment