Witam serdecznie!
A ja się głowię od dłuższego czasu, jak swoją małżonkę do tych swoich "dziwnych" piw kupowanych wszędzie i o każdej porze namówić. A ona się ciągle pyta, dlaczego piwo trzymam w zimnym garażu, a nie w szafce kuchennej... eh, te kobiety.
Niedawno zadzwonił do mnie Michał Maciąg - szef Bazyliszka i oczywiście PiwPaw'ów. "Nareszcie już mamy w browarze zrobione wszystko na 99% i można zaprosić gości - wpadaj kiedy chcesz" - usłyszałem. Ucieszyłem się bo zawsze to miło wpaść do browaru, który na mojej liście...
Rozmawiałam dziś z prawnikiem i księgową i nurtujące nas (a przynajmniej mnie) tematy wyjaśniłam:
- jeśli w spółce będzie Art Wojtek i Slavoy, to ja i Gośka możemy zostać pełnomocnikami. Pełnomocnictwo można sporządzić w formie umowy cywilnej, oczywiście podpisują...
Restauracja - kawiarnia "Jola", róg Szczytnickiej i Benedykta Polaka.
Wejście po schodkach, na wstępie coś w rodzaju szatni, pierwsza sala niżej, druga kilka stopni wyżej. W Pierwszej sali bar, bardzo wysoki, obliczony chyba na Maryhha w szpilkach Sciany malowane na zielono...
Browar otwierany jutro, tj. 7 czerwca 2012, o godz. 14.
Skromnej ekipie browar.bizu (cukierniczka, abernakcja i ja) udało się jednak odwiedzić lokal już dziś, za co dziękujemy właścicielom oraz piwowarowi Wojtkowi.
W telegraficznym skrócie sprawa wygląda tak...
kilka dni temu przeglądaliśmy z Gośką połączenia z Gdynią i te sensowne okazały się zahaczać o Wrocław.
naszym zdaniem najlepiej wybrać połączenie Wrocław - Gdynia o 23.05, mamy wtedy ok. 8 nocnych godzin w jednym pociągu na ewentualny sen, lądujemy w Gdyni o 7.09 w...
Comment