Witam serdecznie!
A ja się głowię od dłuższego czasu, jak swoją małżonkę do tych swoich "dziwnych" piw kupowanych wszędzie i o każdej porze namówić. A ona się ciągle pyta, dlaczego piwo trzymam w zimnym garażu, a nie w szafce kuchennej... eh, te kobiety.
Niedawno zadzwonił do mnie Michał Maciąg - szef Bazyliszka i oczywiście PiwPaw'ów. "Nareszcie już mamy w browarze zrobione wszystko na 99% i można zaprosić gości - wpadaj kiedy chcesz" - usłyszałem. Ucieszyłem się bo zawsze to miło wpaść do browaru, który na mojej liście...
W późnym średniowieczu i początkach czasów nowożytnych nie Bawaria, ale Hamburg stanowił centrum niemieckiego browarnictwa. Bawaria była wtedy krainą win, podczas gdy z hamburskiego portu do innych krajów europejskich wypływały znaczne ilości piwa. Początkowo tylko drogą wodną, a w późniejszym...
Rozmawiałam dziś z prawnikiem i księgową i nurtujące nas (a przynajmniej mnie) tematy wyjaśniłam:
- jeśli w spółce będzie Art Wojtek i Slavoy, to ja i Gośka możemy zostać pełnomocnikami. Pełnomocnictwo można sporządzić w formie umowy cywilnej, oczywiście podpisują...
JUREK WAJDA z ZIĘBIC NIE ŻYJE
pogrzeb 17 kwietnia 2010 roku o godzinie 13-tej na cmentarzu komunalnym w Ziębicach. "czas i godzina za wcześnie wybiła, lecz wola Boga tak uczyniła"
Comment