Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza
Witaj, latająca Francuzko
Pytaj, a będzie Ci odpowiedziane.
Twoje zdrowie
Dzieki ze sie odezwales, no coz chcialabym sie od was znawcow i nie tylko dowiedziec jak najwiecej na temat funkcjonowania micro browarow, warzenia tego trunku i pewnie jeszcze wiecej. Jak wiadomo francuzi nie sa wielkimi piwoszami, ale... ja chcialabym miec wlasny pub z mikro browarem, wlasnie dlatego tu jestem ale nie bardzo lapie jak sie tu poruszac, ale z tego co zdazylam zauwazyc jest tutaj wiele ciekawych informacji jak i ludzi..
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chmielowych!
Dołączyłem do szacownego grona dopiero przed chwilą
i proszę o wybaczenie ewentualnych potknięć na starcie.
Pozdrawiam!
Kolczyk96.
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Comment