Jestem nowy. Piwo piję od dawna ale dopiero niedawno zainteresowałem się sposobem wytwarzania piwa. Zapragnąłem samemu wyprodukować ten boski napój i rozpocząłem od przygotowania słodu. Jęczmień jest w trakcie kiełkowania, potrzebuję zaopatrzyć się w chmiel i drożdże. Gdzie i jakie najlepiej kupić? Dodam, że jestem ze śląska. Pozdrawiam gorąco entuzjastów i smakoszów piweczka.
Cześć
Collapse
X
-
Witam. No, no jestem pod wrażeniem samemu brać się za słodowanie- szacun.
Napisz co Ci wyszło po pierwszej warce. Z chmielem generalnie są kłopoty (gółwnie szyszki) totalne braki. Najlepiej zamawiać w sklepach internetowych, u nas na stronce masz w działach Browar.biz sklep. Tam też masz dostęp do wszystkich potrzebnych Ci składników. Chyba, że umówisz się z jakimś piwowarem z okolicy to możecie zrobić wymianę.
Powodzenia życzę - Twoje
P.S. Wypełnij profil - brodacz na paski w prawym górnym rogu.Ostatnia zmiana dokonana przez JAQBA; 2008-08-27, 10:07.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Wychodzi na to, że sam browar nie doczekał się u nas przez tyle lat swego wątku.
Sklepik jest czynny w godzinach 7-15 w dni powszednie. Trzeba podejść na portiernię, pani zadzwoni, wyjdzie druga pani obsługująca sklepik i zaprowadzi do niego. Samemu nie wolno włóczyć się po...-
Channel: Browary polskie
-
-
witam!!! do sprzedania 2 szt. anty-przypalacz dna, szczegóły w linku:
https://www.youtube.com/watch?v=_euwE8qhZn0
Robiłem pod siebie ale zostało mi materiału więc 2 szt. mam na zbyciu. Oczywiście stal nierdzewna w gat. 304. Sam tego nie spawałem ale zleciłem to firmie...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-02-09, 00:09 -
-
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne
.
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment