cześć,
chciałbym się przywitać na forum, od kilku dni jestem posiadaczem fermentora, i kilku gadżetów ułatwiających uwarzenie piwa (dzięki małżonce), jako piwosz jestem fanem Paulanera i w przyszłości chciałbym uwarzyć coś co byłoby bliskie lub może lepsze .
Od razu zwracam się z prośbą o radę i drobną pomoc, pierwszy strzał wykonuje z brew-kitu (tak wiem że to lameria ale muszę się jakoś nauczyć), wczoraj zrobiłem brzeczkę i pech chciał że dziś przyszedł upał i nie mam chłodniejszego miejsca w domu i na fermentorze jest około 28-29 st C, czy brzeczka do wylania czy coś jeszcze z tego będzie?
pozdr
Sebastian
chciałbym się przywitać na forum, od kilku dni jestem posiadaczem fermentora, i kilku gadżetów ułatwiających uwarzenie piwa (dzięki małżonce), jako piwosz jestem fanem Paulanera i w przyszłości chciałbym uwarzyć coś co byłoby bliskie lub może lepsze .
Od razu zwracam się z prośbą o radę i drobną pomoc, pierwszy strzał wykonuje z brew-kitu (tak wiem że to lameria ale muszę się jakoś nauczyć), wczoraj zrobiłem brzeczkę i pech chciał że dziś przyszedł upał i nie mam chłodniejszego miejsca w domu i na fermentorze jest około 28-29 st C, czy brzeczka do wylania czy coś jeszcze z tego będzie?
pozdr
Sebastian
Comment