Witam

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zdrajczyk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.12
    • 14

Witam

Miło mi przywitać się z miłośnikami złocistego trunku
    Jako pracownik Carlsberg Polska, praktycznie codziennie mam do czynienia z piwem, dzięki czemu z jeszcze większym zainteresowaniem przeglądam forum
    Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, czy chciał się podzielić ciekawostkami w związku z Browarem Okocim, czekam na kontakt
    zdrajczyk@interia.pl
    Serdecznie pozdrawiam
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Jaki procent zasypu stanowi kukurydza i syrop maltozowy?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Witam!
      Co jeszcze dodajecie do swoich produktów? Używacie słodu lub chmielu?

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        Względnie syrop skrobiowy. Zresztą czy ja wiem czy jest sens się szczerzyć, może raczej

Pomimo wszystko witamy, dobrze mieć swojego człowieka za liniami wroga.
        blog.kopyra.com

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

witam przedstawiciela CP domowym
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• zdrajczyk
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.12
            • 14

kolego z chęcią powiedziałbym na Twoje pytanie, ale niestety pracuję w dziale handlu i nie zostałem w temat produkcji piwa aż tak dogłębnie wtajemniczony mam nadzieję że po przeczytaniu tego forum to się zmieni Ale zapewniam Cię że procent zasypu i syropu jest odpowiedni do uzyskania klarowności i wyrazistości naszego runku
            Pomimo wszystko witamy, dobrze mieć swojego człowieka za liniami wroga.
            Hehe, linia wroga to chyba zbyt wiele powiedziane, ale mnie również jest miło tutaj gościć
            witam przedstawiciela CP domowym
            Dzięki kolego, z chęcią spróbowałbym domowego wynalazku, ale niestety jeszcze nie było mi to dane :/ Może kiedyś... Więc pozostaje raczyć się komercyjnym browarkiem

Pozdrawiam koledzy

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zdrajczyk Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzięki kolego, z chęcią spróbowałbym domowego wynalazku, ale niestety jeszcze nie było mi to dane :/ Może kiedyś... Więc pozostaje raczyć się komercyjnym browarkiem

Pozdrawiam koledzy
              zapewniam cie, że ten domowy "wynalazek" jest o wiele lepszy niż koncerniak.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• zdrajczyk
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.12
                • 14

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                zapewniam cie, że ten domowy "wynalazek" jest o wiele lepszy niż koncerniak.
                Dlatego kolego z chęcią bym takiego piwka zasmakował Tylko niestety pewnie nie szybko się zmobilizuję żeby coś takiego w domowych warunkach uważyć, chyba że jakaś dobra duszyczka przyniesie co nieco na któreś spotkanie w okolicach Katowic

Comment

• macas
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2008.02
                  • 680

Oj nie napadajcie na człowieka, przecież nie próbuje nas przekonać do koncerniaków, a skoro już wszedł na to forum, znaczy chce sie coś dowiedzieć więcej niż to co mu każą mówić w koncernie
                  A z czasem może rozdzieli pracę (koncern) od picia piwa (domowe)

pozdrawiam M.

ps. A co do WYNALAZKÓW to nasze piwo ma dużo bliżej do oryginału niż najlepszy KONCERNIAK
                  Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                  Beniamin Franklin

Comment

• krasnal45
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2008.02
                    • 423

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi

ps. A co do WYNALAZKÓW to nasze piwo ma dużo bliżej do oryginału niż najlepszy KONCERNIAK
                    Może to właśnie koncerniaki należałoby nazwać "wynalazkami"....witaj na piwnym forum, czytaj, ucz się i zacznij pić piwo Twoje pszenicznym

Comment

• zdrajczyk
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.12
                      • 14

Dzięki koledzy za powitanie
                      Nie chcę broń boże nokogo tutaj namawiać do marki którą reprezentuję w godzinach pracy, forum wertuję w czasie wolnym dla własnej satysfakcji... Jak to mówią, człowiek się całe życie uczy a i tak umiera głupim Ale powiem Wam, że narobiliście mi smaka na takie prawdziwe piwko... Niestety znam tylko smaki Naszych krajowych i lokalnych marek, ale wyobrażam sobie że takie prawdziwe piwo smakuje zupełnie inaczej - lepiej niż te sklepowe Jeśli ktoś chciałby się podzielić, chętnie skożystam
                      Wasze zdrówko koledzy

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zdrajczyk Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dzięki koledzy za powitanie
                        Nie chcę broń boże nokogo tutaj namawiać do marki którą reprezentuję w godzinach pracy, forum wertuję w czasie wolnym dla własnej satysfakcji... Jak to mówią, człowiek się całe życie uczy a i tak umiera głupim Ale powiem Wam, że narobiliście mi smaka na takie prawdziwe piwko... Niestety znam tylko smaki Naszych krajowych i lokalnych marek, ale wyobrażam sobie że takie prawdziwe piwo smakuje zupełnie inaczej - lepiej niż te sklepowe Jeśli ktoś chciałby się podzielić, chętnie skożystam
                        Wasze zdrówko koledzy

Poszukaj sobie na mapie piwowara w twojej okolicy. Może podaruje ci kilka swoich wyrobów http://www.piwo.org/forum/map.php
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• zdrajczyk
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2008.12
                          • 14

KLIK
                          Miłośnik piwka z mojego miasta, defacto piechotką ode mnie
                          KLIK
                          Jedno z piw jego produkcji...
                          Spróbuje się z Nim skontaktować, mam nadzieję że niedługo podzielę się opinią o pierwszych smakach domowego browaru

Comment

• macas
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2008.02
                            • 680

I nie zapomnij o duuuuużej degustacji 10 MAJA we Wrocku !!!!

dla wszystkich miłośników dobrego PIWA się coś znajdzie
                            Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                            Beniamin Franklin

Comment

Przetwarzanie...
                            X