Witam wszystkich i pozdrawiam z Krosna nad Odrą - u nas niestety ciężko nabyć dobre piwo!
Witam z Krosna nad Odrą
Collapse
X
-
Witam ciebie serdecznie
Napiszę tak, mieszkasz w bardzo dobrym miejscu. Od twojego miesteczka, max.50km jest chyba z 15 browarów w których warzą znakomite piwa.Comment
-
Krosno nad Odrą
Nie no, nie mam co narzekać, blisko do granicy z NRD gdzie piwa znakomite można zakupić i w cenach rozsądnych!
A i w nieodległej Zielonej Górze takoż jakowyś wybór jest (ja głównie pszeniczne sobie upodobałem)!
Także jako dość zielony jeszcze piwosz daję radę.
A co do warzenia to ja raczej jeszcze nie jestem na tym etapie, ale kto wie, może jakowyś produkt lokalny kiedyś uwarzę.
Co do pobliskich browarów to szczerze nie mam rozeznania znam tylko Witnice.
Z pozdrówkiemComment
-
Nie narzekaj, chyba tam u siebie w okolicy masz jakieś Kauflandy (Corneliusa, Paulanera znajdziesz) czy inne super i hiper sklepy.......ja też w pszenicy zakochany jestem
....Twoje zdrufko
...........Tyskie omijaj z daleka
....na psy zeszło
Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar z Kreuzwertheim z bawarskiej Dolnej Frankonii.
https://spessart-brauerei.de/
Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...-
Channel: Niemcy
-
-
Profesja po przejęciu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...eta-wroclawska
wypuściła "miejskie legendy". Marka Odra to jak zauważyłem marcowe i pils. Pilsa nie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-04-07, 23:51 -
-
Był porter żywiecki, był Komes, były różne Fortuny, Dawne b. dobre, Boss np. Extra Mocny.
Jak to u nas z piwami bywa mają swój czas świetności i później smakują gorzej, np. fortuny albo Żywiec
Polećcie dobre ciemne / czarne piwka (kawa, gorzka czekolada, bez kwasu...-
Channel: Piwo - ogólne
2020-09-17, 15:21 -
-
Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Za bronka nie ręczę czy jest jadalny. Jeżeli chodzi o wysyłkę to trzeba doliczyć 14 zeta, albo 3 eurosporty, albo 100 ukraińskich wiewiórek (hrywien). Dolków nie przyjmuję. Chętnych zapraszam na PW. Zapisy do zakończenia łykendu.4 Photos
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2021-01-23, 12:29 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment